Litt for tynt fra Postbanken?

For tynne bankkort gir ufrivillige betalingsproblemer. Den midlertidige løsningen er imidlertid enda tynnere!


Betalingsproblemer

DinSides redaksjon har den siste tiden mottatt henvendelser fra flere lesere som har problemer med å bruke sine betalingskort fra Postbanken. Kortet er fullt, og kjøpelysten stor - men betalingsterminaler i butikker, restauranter og taxier avviser kortet.

Det mest irriterende av alt? Kortet er nytt.

Selv har vi opplevd spesielt mye problemer med de nye Postbanken-kortene i utlandet. Der ble både vanlig VISA-kort og Master Card refusert i ulike butikker, og på restauranter. Heldigvis var redningen til stede i form av andre betalingsalternativer i butikk - og det var aldri noe problem å bruke minibank.

Illustrasjonsfoto: Philippe Ramakers
 Foto: Philippe Ramakers
Illustrasjonsfoto: Philippe Ramakers
Foto: Philippe Ramakers Vis mer


Gamle betalingsterminaler?

Ifølge Nicolay Bruusgaard, informasjonssjef i Postbanken, har Postbanken mottatt endel henvendelser som har gjort at de har oppfattet at det er et problem med bankkortene.

- Dette tar vi konsekvensen av, og i løpet av det nærmeste halvåret kommer Postbanken til å tilby nye kort til kundene, sier Bruusgaard. Banken er klar over problemet, og arbeider med å finne ut hvor feilen ligger, og å kunne erstatte disse kortene med nye og problemfrie kort.

- Har dette medført at folk har kommet opp i problemer - er dette beklagelig, legger han til.

Har du problemer med kortet ditt, bør du melde fra til Postbanken så fort som mulig. Det skal ikke koste deg noe å få et nytt kort, dersom du har fått et kort som ikke virker. Du trenger heller ikke å vente til høsten, dersom du har problemer med kortet ditt i dag.

Har du fått problemer eller blitt påført ekstrautgifter som følge av dette, er vårt råd det samme: Ta kontakt med Postbanken med en gang.

Midlertidig løsning

Det finnes heldigvis en kjapp, grei og billig løsning du kan bruke, mens du venter på å få nytt kort, og må klare deg med et eller flere av de humørsyke kortene du allerede har.

Det aller enkleste er selvfølgelig å ta ut noe kontanter, slik at du kan betale om kortet ikke skulle fungere. DinSide har hverken hørt om - eller opplevd - problemer med de nye kortene i minibanker.

Det beste trikset, dersom du skulle stå fast - uten nok kontanter - lærte vi av en taxisjåfør: Ta en kvittering, eller et tynt papir, og brett rundt kortet.

- Kortene er rett og slett for tynne, var vår taxisjåførs konklusjon. - Med litt papir på hver side, pleier Postbanken-kortene å virke. Det er akkurat som om de blir for tynne, og trenger å bli pakket inn, lo han.

Kvitteringstrikset har virket for oss, med unntak av én gang. Vi sender stadig varme tanker til en oppvakt Oslo Taxi-sjåfør.

Har du hatt problemer med for tynne kort? Eller oppdaget at noen av kortene dine ikke virker når de skal? Skriv gjerne om det i debatten.