Lisensen øker

Lisensavgiften blir satt opp med 60 kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Lisensen øker


Økt lisensavgift

I 2007 blir det enda dyrere å ha TV - men det er ikke mange kronene det er snakk om. Neste års lisens vil komme på kroner 2.103,80 inkludert moms - 1.059 kroner i halvåret.

- NRK står overfor store økonomiske utfordringer de nærmeste årene knyttet til teknologiskiftet fra analog til digital TV-produksjon, skriver regjeringen i sitt budsjettforslag.

Det forutsettes også i budsjettforslaget at NRK både utvikler og styrker tilbudet rettet mot barn og unge.

DinSide har tidligere skrevet om at NRK ønsket seg 110 millioner kroner mer i 2007. Omtrent halvparten av dette skal gå til å etablere en ny barnekanal. NRKs forslag ville bety en lisensøkning med 95 kroner i året - til 2.134,04 kroner i året.

- Det har vært en sterk endring i tilførselen av internasjonale kanaler som sender barne-TV nesten 24 timer i døgnet. Men når vi har våre barne-TV-sendinger ser vi at både foreldre og barn foretrekker å se på oss, sa kringkastingssjef John G. Bernander til DinSide Økonomi i september.

Vi spurte våre lesere da om hva de synes om forslaget. Av de som stemte, sa nesten halvparten ja til en ny barnekanal, men nei til økt lisens.

Les mer på NA24 Propaganda: - NRK er et bunnløst sluk!

>>Alt om statsbudsjettet 2007