Likevel mulig å lease bil

Har du ikke nok egenkapital til å kjøpe bil? Er det for surt å være avhengig av kollektivtrafikken? Alternativet ditt er kanskje å lease en bil.

Likevel mulig å lease bil

Privatpersoner har i utgangspunktet ikke anledning til å lease bil. Likevel finnes det smutthull som gjør det mulig for deg å få tilgang på leasingbil. Leasingbil kan være et bra alternativ dersom du ikke har mye penger, og likevel ønsker deg en ny og fin bil.

Staten har gjort det vanskelig

For noen få år siden ble det satt en stopper for leasing av biler til privatpersoner. Grunnen var den nye kredittkjøpsloven, som bestemte at privatpersoner kunne si opp avtalen før leasingperioden var slutt. En leasingavtale som stoppes innen 36 måneder innebærer en stor kostnad for bilforhandleren, som blir nødt til å ta tilbake bilen. Denne kostnaden er bransjen selvfølgelig ikke villig til å ta.

Et annet alternativ som også tidligere var mulig, bestod i at bedriften sto som offisiell leasingpartner. Bedriften leide bilen videre til den ansatte for samme pris som bedriften betalte til finansieringsselskapet. Dette er ikke lenger en gunstig ordning, da nye regler gjør at den ansatte vil bli ilagt firmabilskatt.

Likevel mulig

Assisterende direktør i DnB Finans, Bjørn J. Danielsen, forteller at det likevel er mulig å få til en leasingordning om den bedriften du jobber i stiller opp.

- Det fungerer på den måten at du står som offisiell leasingpartner overfor både bilforhandleren og finansieringsselskapet, men at bedriften din kausjonerer for deg. Det vi si at bedriften lover finansieringsselskapet at den vil betale kostnadene for bilen hvis du skulle forlate selskapet innen 36 måneder. Alternativt kan bedriften finne en annen person i selskapet som er villig til å overta den resterende leasingperioden, sier Danielsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En slik ordning krever naturligvis at bedriften din er villig til å administrere ordningen og opptre som kausjonist. Alle kostnader belastes deg, og bedriften din belastes derfor ikke økonomisk med mindre du misligholder kontrakten eller slutter før det har gått 36 måneder.

Hva koster det?

Du kan sjekke prisene på ulike leasingbiler ved å klikke på linken til høyre. Vi har sjekket noen av de mest populære bilene som koster om lag 200.000 kroner.

Prisen for leasing er todelt. For det første består den av en forhåndsleie, som du må betale i begynnelsen av leasingperioden. Denne koster vanligvis mellom 24.000 og 26.000 kroner. Dernest består den av en månedsleie (som du betaler i 36 måneder) som er mellom 2.200 og 3.000 kroner. Det er også mulig å redusere forhåndsleien til 0 kroner ved å sette opp månedsleien. Likevel er det mest vanlig å ha en forhåndleie på ca. 10 prosent av bilens kontantpris.

Dessuten er det høyst sannsynlig mulig å forhandle frem mer gunstige priser enn de som er presentert i denne artikkelen. Er det eksempelvis mange personer på en arbeidsplass som ønsker leasingbil, står man naturligvis sterkere. Kanskje en jobb for markedssjefen i bedriften din?

Sjekk viktige fordeler og ulemper ved å klikke på linken øverst til høyre.