Like rynkete med dyr krem

Bruker du en formue på rynkekremer? Du kan like gjerne kjøpe den billigste de har i dagligvarebutikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du smører på en krem til 2000 kroner eller 150 kroner er ett fett. Rynkene er like standhaftige uansett, viser en amerikansk undersøkelse foretatt av magasinet Consumer Reports.

Etter tolv uker hadde testvinnerne glattet ut noen fine linjer og rynker, men forandringen var knapt synlig med det blotte øye, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ingen sammenheng
De beste produktene reduserte ikke gjennomsnittsdybden på rynkene med mer enn ti prosent.

- Testene avslørte at i gjennomsnitt utgjorde disse produktene liten forskjell i hvordan huden så ut. Det er ingen sammenheng mellom pris og virkningsgrad, sier en talskvinne for Consumer Reports.

Magasinet tok et utvalg av bestselgende massemarkedsprodukter som kostet mellom 19 og 355 dollar.

Hver krem ble testet av 17 til 23 kvinner mellom 30 og 70 år. De brukte en testkrem på den ene siden av ansiktet, og en vanlig fuktighetskrem på den andre siden til sammenligning.

- For liten studie
En tidligere svensk undersøkelse har også konkludert med at vanlig fuktighetskrem er minst like bra som rådyre merkevarer.

Les hele saken her: Rynkekrem er bløff

Men laserkirurgen Tina Alster mener det blir for enkelt å konkludere med at produktene ikke virker ut fra en så begrenset studie som den Consumer Reports har foretatt.

- Folk ville elsket å tro at billige produkter er like bra som de dyrere, men jeg ser verdien i noen av luksusmerkene som er forskningsbasert, sier Alster. Hun oppfordrer imidlertid folk til å se på ingrediensene heller enn innpakningen.

Fortsetter å bruke
Amerikanske kvinner bruker mer enn en milliard dollar på antirynkekremer hvert år. Og på tross av resultatene i studien, sa enkelte av deltakerne i testen at de ville fortsette å bruke antirynkekrem.

Også en av fem nordmenn frykter rynker og tror de kan forebygges:

Les mer her: Frykter rynkene

 

Mozon.no, 17.12.2006