Light-trikset virker ikke

Røykere som går over til «light-sigaretter» vil få større problemer med å stumpe den usunne vanen.

VANSKELIGERE MED LIGHT: Fordi røykere tror det er et akseptabelt alternativ til røykeslutt, ifølge forskerne. Foto: Colourbox.com
VANSKELIGERE MED LIGHT: Fordi røykere tror det er et akseptabelt alternativ til røykeslutt, ifølge forskerne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det antyder en ny studie ved University of Pittsburgh School of Medicine, publisert i fagtidsskriftet Tobacco Control, melder Reuters.

Les også: Farlige light-sigaretter

- Tror det er bedre for helsa

Resultatene viser at byttet til mildere sigaretter minsker sannsynligheten for røykeslutt med 50 prosent.

- Det kan være at røykerne tror light er bedre for helsa og derfor ser på det som et akseptabelt alternativ til det å gi helt slipp på sigaretten, sier forsker Hilary Tindle, ifølge reuters.com.

Les også: Kommer sigaretter uten nikotin?

Stem her!

Har du gått over til light-sigaretter som et skritt mot røykeslutt? (Avsluttet)
Nei(68%) 226
Ja(28%) 92
Kanskje (vurderer det)(5%) 16
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Prøver og feiler

Av de 31 000 røykerne som deltok i undersøkelse hadde 12 000 - eller 38 prosent - gått over til mildere tobakk.

Flere av deltakerne som hadde skiftet til light hadde forsøkt å slutte sammenlignet med forsøkspersoner som ikke hadde byttet. Sjansen for suksess var imidlertid betydelig lavere.

Les også: Slutt å røyke på 10 dager

Light – ikke sunnere for hjertet

- 43 prosent oppga «ønske om å slutte» som årsaken til at de gikk over til light-sigaretter. Selv om disse oftere prøver å stumpe røyken, er de ironisk nok også de som minst sannsynlig klarer det, sier Tindle.

Nyere forskning har dessuten vist at light-sigaretter – med lavere innhold av tjære og nikotin - er like skadelig for hjertet som vanlige sigaretter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer