Elkjøp har nesten alltid B-varer til nedsatt pris
Elkjøp har nesten alltid B-varer til nedsatt prisVis mer

Lev billig med B-varer

SPARETIPS: Oftest er det bare skjønnhetsfeil som skiller B-varene fra de andre. Likevel er de betydelig billigere.

Uansett om man trenger hvitevarer og møbler, eller om man skal utvide garderoben, er ofte lommeboka en begrensning.

Men det finnes avstikkere fra den store handleveien, som kan gjøre shoppingrunden betydelig rimeligere. Litt kreativitet, og tusenlapper kan være spart.

Funksjonelle B-varer

Skal du kjøpe kjøleskap, komfyr eller TV, gjør det ofte dype innhogg i husholdningsbudsjettet. Tåler du en ripe i lakken, kan det være mye å spare. Både kjedene Elkjøp og Expert har såkalt B-varesalg.

Hva gjør det egentlig om støvsugeren har en ripe i lakken?
Hva gjør det egentlig om støvsugeren har en ripe i lakken? Vis mer

En B-vare er fullt ut funksjonell, og har kun skjønnhetsfeil. Det kan være en ripe i lakken, eller at varen har vært utstillingsvare. Hvor stort avslag du får i prisen, varierer med hvor stor feilen er. Det er ikke uvanlig med opptil 25 prosent avslag.

I Oslo har Elkjøp B-vare-salg på Carl Berner. For å finne nærmeste B-vareavdeling i ditt nærområde, kan du ringe kjedene og spørre. Ikke alle utsalgene har B-vareavdelinger.

70 prosent rabatt på Ikea

Også på Ikea kan du gjøre gode kjøp. I ”billig-kroken” finner du møbler og andre varer med 70 prosent rabatt. Her er det både sofaer, hvitevarer, varer på vei ut og utstillingsmodeller. Tingene er fullt ut brukbare. På hver vare finner du en lapp med begrunnelse for hvorfor varen er nedsatt.

Merkeklær til halv pris

De som svermer etter klesshopping, kan krympe regninga ved å gå litt utenom allfarvei. Det vanligste alternativet er å handle på salg. Sommer- og januarsalg er like årvisst som julaften og 17-mai. Her leser du mer om når butikkene har de største salgene sine, og når på året du handler billigst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen mulighet for deg som ikke har råd til å betale dyrt for merkeklær, er å oppsøke såkalte Factory Outlets. I Oslo finner du klær av merke InWear, Matinique og Part Two med opptil 70 prosent rabatt på fabrikkutsalg. Klærne har kanskje mindre skjønnhetsfeil, det er vareprøver eller tilhører fjorårets overskuddsvarer. Klikk her for å finne frem til de råbillige fabrikkutsalgene.

Noen liker også å lete etter feil på varene, for så å be om prisavslag. Her leser du mer om hvordan du kan klage deg til rabatt.

Porselen med rabatt

Skriker kjøkkenskapene dine etter porselen og representative glass? Fabrikkutsalg er svaret for deg som egentlig ikke har råd til å være fin frue. Ved Porsgrunds Porselænsfabrikk i Porsgrunn har de utsalg hele året.

- Vi selger komplette andre-sorteringspakker med 25 til 35 prosent rabatt. Folk fra hele Østlandet kommer for å handle her, sier Torbjørn Wang som er handelssjef ved fabrikken.

Han opplyser også om at de har lagersalg to ganger i året, i juni og desember. Da er prisene ytterligere redusert.

Hadelands Glassverk har også andre-sorteringsvarer på salg, og lagersalg flere ganger i året.