Lesernes mening i 2006

Det er både spennende, interessant og moro å lese om hva leserne på DinSide Økonomi mente i 2006.

Lesernes mening i 2006

  1. Og de mente mer...


Liker å si sin mening

Folk flest liker å si sin mening... Og det forstår vi veldig godt - for det gjør vi jo selv!

Leserne har sagt mye i 2006... Illustrasjon: Per Ervland.
Leserne har sagt mye i 2006... Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Et tilbakeblikk på avstemningene som har vært i 2006, gir mange morsomme og interessante poenger. Avstemningene er populære, og ofte er det flere tusen som velger å si sin mening om et gitt emne hos oss.


Likevel er det på sin plass å minne om at slike avstemninger på ingen måte er vitenskapelige - og at man ikke kan si at det leserne sier er allmenngyldig for den norske befolkningen. For man kan forestille seg at det er en spesifikk gruppe som leser en bestemt artikkel, og dermed vil det jo også være en spesifikk gruppe som sier sin mening via avstemningen.

Tross det, når hundrevis, eller noen ganger tusenvis, velger å tilkjennegi sin mening - så gir det jo ett inntrykk av hva de som er våre lesere mener om saken. Og vi synes uansett det er moro og interessant å hente frem en rekke av avstemningene vi har hatt på DinSide Økonomi i året som har gått. Totalt har vi hatt rundt 100 avstemninger - bare på økonomisiden - og her er de mest interessante (etter vår mening):

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva leserne mente i 2006...

De små søte

Bør foreldrene spare til barnas utdannelse og videre liv, eller er det ikke rimelig, spurte vi leserne i artikkelen Lag studiefond til barna. Nesten 62 prosent synes at foreldrene skal hjelpe til med det de kan, mens 28 prosent vil at barna skal klare seg selv. Bare ti prosent har så sterk mening, at de mener at alle burde hjelpe barna sine, uansett...

Det er greit at trening for barna koster...
Det er greit at trening for barna koster... Vis mer

Og la oss bli ved de søte små en liten stund til: For i artikkelen om Det koster barnas fritid, spurte vi leserne om det er greit å bruke mye penger på barnas fritidsaktiviteter. Hele 78 prosent mente ja, og bare 18 prosent sa nei.


Men bør barna gå på vanlig treningsstudio, som oss voksne? I artikkelen Treningssenter for barn mente 54 prosent at ideen var fantastisk - mens 46 prosent syntes at den var helt forferdelig...

Mat er viktig

Mat skal vi alle ha. Men hvor handler vi mest? På REMA1000, sa nesten 30 prosent av våre lesere! Og der de handlet aller minst var i innvandrerbutikkene - for bare 2,5 prosent sa at de handlet mest i disse butikkene.

Og nå vi er i matvarebransjen. Nordmenn liker nok best det som er norsk - for i en artikkel om Lidl kom det klart frem i debatten av mange ikke har noe positivt syn på tyske Lidl. Og da vi et par dager senere kunne fortelle at Danskene elsker Lidl, mente hele 58 prosent den store forskjellen på Lidls suksess i Danmark og Norge skyldes at "Nordmenn er redde for det som ikke er norsk"...

Har du noen gang blitt Syk av maten? I så fall vet du hvor ille det er. I denne artikkelen fortalte vi hvor du kan klage om du blir matforgiftet - og hele 62 prosent "lovet" at de nok skulle klage neste gang det skjedde. Heldigvis sa bare 21 prosent sa at de ikke kom til å klage hvis de ble syke av restaurantmat...

Så lekre er vi

Er vi sunne? Vel, kanskje ikke så veldig. Da vi tidligere i vinter skrev om at man må ha Seks hver dag, mente vi selvsagt seks porsjoner frukt og grønt. For det mystisk er at i Danmark trenger man seks, men i Norge trenger man bare fem... Vel, vel, uansett får de fleste nok mye mindre enn det: For da vi spurte hvor mange porsjoner frukt og grønt folk spiste hver dag, var det hele 75 prosent (!) som sa at de fikk mindre enn tre porsjoner.

Mange har for høy BMI - inklusive denne katten, kanskje?
Mange har for høy BMI - inklusive denne katten, kanskje? Vis mer

Derfor er det kanskje heller ikke så rart at våre BMI-tall og diverse andre mål for hvor tjukke vi er, ikke er helt så flotte som de gjerne burde være.


For i artikkelen Er du fet? kom det frem at hele 16,4 prosent av leserne har en BMI over 30 - som altså betyr at man er svært overvektig. Legge man sammen de som har en BMI over 25 (overvektig og svært overvektig), har over 45 prosent det. Med andre ord: Bare rundt 50 prosent av leserne er normalvektige!

Men om livmål og andre mål ikke holder mål, så er det i alle fall en veldig positiv ting: For da vi i artikkelen om at Rike ser yngre ut, spurte om leseren så yngre eller eldre ut enn han eller hun er, svarte hele (og hold deg fast nå) 69 prosent at de ser yngre ut enn de er. Og bare rundt ti prosent sa at de ser eldre ut enn de faktisk er... Så selvbildet er da heldigvis inntakt :-)

Ikke nok med innvendig rengjøring, for utvendig trengs det også jevnlig Rengjøring for latsabber. For hvor ofte vasker du huset? Vel, 37 prosent av leserne våre svarte at de vasket huset 2-3 ganger i måneden, og "bare" 28 prosent sa at de vasket en gang i uken (slik som artikkelen anbefalte :-). Er du kanskje noe bedre?

Se hva leserne videre mente i 2006...