Lesernes 80-tallsfavoritter

Sky Channel, vannsenger og skulderputer. DinSides lesere har mimret tilbake til '80-tallet.

Publisert
Sist oppdatert
Savner (not) de herlige skulderputene, de utrolig flatterende kelnerjakkene og gutter med striper i hockeysveisen.


Denne uken har vi brakt brusmaskinen, vannsengen og He-Man tilbake fra glemselen. Ja, du vet, produktene alle elsket på 1980-tallet, men som de fleste i dag har arkivert langt bak i hjernen.

Les også: 80-tallets glemte skatter. Og se hvordan du får tak i dem

Mange av dere husket tydeligvis mange av de produktene som gjorde det merkverdige tiåret så elsket og hatet. Det rant inn leserkommentarer. Blant annet har vannsengen satt sine spor.

1980-tallet

Hva synes du om 1980-tallet? (Avsluttet)
Fantastisk(82%) 405
Grusomt(10%) 51
Bryr meg ikke(8%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Har alltid hatt lyst på vannseng. Pappa har hatt sin vannseng siden åttitallet, og den er ifølge ham selv fremdeles like herlig å ligge i... Varmeelementet fungerer faktisk også fortsatt, skriver innsenderen Per.

Hva husker du fra 1980-tallet? Fortsett debatten nederst i artikkelen.

Sky Channel

Folk som hadde sin glanstid på '80-tallet hukser nok TV-Canalen SKY Channel. Sky ble ved inngangen til 1990-tallet gjort om til Sky One. DinSide-leseren som kaller seg The Boobieman husker med glede tilbake til hver helg, da han skrudde på TV-en for å få med seg hva som gikk på kanalen.

- Hver lørdag stod jeg opp klokken åtte for å se på Fun factory på Sky-channel, som ikke bare varte i hele fire timer, men som også (til min fars store fortvilelse) gikk i reprise dagen etter, skriver innsenderen.


Han mener det barna ser på TV i dag ikke kan måle seg med underholdningen på 80-tallet.

- Dagens barne-tv kan ikke sammenliknes med klassikerne He-man, Transformers, Inspector Gadget (...). Disse tegneseriene var stappfulle av eventyr, fantasi, magi, spenning og også litt etikklære, vil jeg tørre å påstå.

Mens vi er inne på TV fra 80-tallet, bør du ta en titt på YouTube-videoen til høyre. Det er leseren Olaf som har tipset om dette NRK-klippet fra 1984, hvor en ung Anne Holt leser opp nyhetene.

- Slik var nyhetsbildet i 1984. Jaggu har verden forandret seg!, skriver Olaf. Og vi får vel si oss enige i akkurat det.

Husk å spole tilbake!

På 70- og 80-tallet herjet den store videoformatkrigen, spesielt mellom systemene VHS og Betamax. VHS gikk, som alle vet, av med seieren som det mest populære formatet, og grunnen til dette er blitt debattert her på DinSide.

I tillegg er det et par stykker som husker hvordan det var å leie VHS-filmer i videobutikkene på 80- og 90-tallet. Da måtte du passe på å spole tilbake filmen før du leverte den tilbake. Ellers måtte du punge ut.

- Noen som har fått "bot" ved tilbakelevering av videofilm fordi den ikke var spolt tilbake. Kostet vel 10 kroner i straff tror jeg. Måtte også ha med brev fra foreldre hvis man skulle leie film og ikke hadde fylt 18 år, skriver innsenderen Helene Harefrøken.

Lekkert!  <i>Foto: Jennifer Boyer</i>
Lekkert! Foto: Jennifer Boyer Vis mer


Deilig mote

Når vi først skal mimre tilbake til '80-tallet, kommer vi ikke unna å snakke om motebildet. Grøsser eller smiler du når du tenker tilbake på kreppa hår og rosa BALL-gensere?

- 80-tallet for meg er hvite gummistøvler med nedbrett. Rart at ikke det har kommet tilbake i motebildet, skriver Nikko.

- Savner (not) de herlige skulderputene, de utrolig flatterende kelnerjakkene og gutter med striper i hockeysveisen. Sukk ..., skriver innsendren Nostalgiker.

Leseren Anna B ønsker tips fra andre lesere. Noen som kan hjelpe henne?

- Jeg ønsker meg så sinnssykt en gul eller rosa Milk Shake-joggis, de som var på reklamene for milk shake da det kom. Jeg pleide å se disse reklamene i Donald. Noen som vet om det går an å få tak i?

LES OGSÅ: 80-tallets glemte skatter. Se bildene og hvordan du får tak i dem.

AKTUELT:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer