Les deg opp på arbeidsgiver før du søker

Hvis ikke synker sjansene for å få jobben.

<b>HUSK:</b> Før du sender avgårde søknad og CV til en potensiell arbeidsgiver, bør du sette deg godt inn i virksomheten. Foto: IMAGE SOURCE/NTB SCANPIX
HUSK: Før du sender avgårde søknad og CV til en potensiell arbeidsgiver, bør du sette deg godt inn i virksomheten. Foto: IMAGE SOURCE/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på jobbjakt og skal sende søknad til en potensiell arbeidsgiver, er det slett ikke alle som leser seg opp på arbeidsgiveren før de sender avgårde søknaden.

Det er ikke spesielt smart, ifølge bemanningsselskapet Centric.

- Vi går inn i en tid hvor nåløyet til drømmejobben er blitt trangere, ja til og med nåløyet til en jobb blir trangere. Det krever at man bruker tid på søknaden, setter seg inn i virksomheten man søker jobb hos og danner seg noen tanker om hvordan man kan bli en verdifull ressurs for denne virksomheten. Det klarer man ikke kommunisere med mindre man har gjort forarbeidet sitt, sier Per Christian Johansen, administrerende direktør i Centric i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fem smarte tips for å sikre seg jobben

Søk opp arbeidsgiver

I en undersøkelse gjennomført av YouGov for Centric, svarer nemlig 12 prosent at de ikke vet om de vil sjekke ut en potensiell arbeidsgiver på enten Facebook, LinkedIn eller hjemmesidene til selskapet, men hele 15 prosent sier at de ikke vil det.

Dermed synker sjansene for å sikre seg jobben, mener Centric.

– Dette er ikke bra. Jeg trodde det var barnelærdom at man må investere tid i å finne ut mest mulig om den potensielle arbeidsgiveren før man sender søknad eller møter til intervju. Gjør man ikke hjemmeleksa si er muligheten for å få jobb betydelig mindre, sier Johansen.

Også Ruth-Camilla Aas, partner og hodejeger i Dynamic People, har tidligere uttalt til Dinside hvor viktig det er å forberede seg på hvem man søker jobb hos.

- Sett deg godt inn i selskapet og stillingen, bruk nettet til å finne alt av åpen informasjon, og bruk ditt eget nettverk for å finne den mer uformelle informasjonen, sier Aas.

Å møte opp hos arbeidsgiver, derimot, trenger ikke å være en god idé. Her er det blant annet hvilken bransje du jobber i, som avgjør om du bør troppe opp hos en arbeidsgiver du ønsker å søke jobb hos.

LES OGSÅ: Slik lager du en god LinkedIn-profil

Slik skriver du jobbsøknad

FÅ MED: I jobbsøknaden bør du få frem hvorfor akkurat du ønsker og passer til akkurat denne jobben.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FÅ MED: I jobbsøknaden bør du få frem hvorfor akkurat du ønsker og passer til akkurat denne jobben. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Etter å ha satt seg inn i den nye virksomhenet, er det å skrive jobbsøknad som står for tur.

Da gjelder det å ikke være for generell, men derimot få frem hvorfor du har lyst på akkurat denne jobben, og beskrive hvorfor du selv har tro på at du passer til stillingen, har Guri Larsen, direktør i Adecco Search&Select, tidligere uttalt til Dinside.

LES OGSÅ: Dropp disse ordene i jobbsøknaden

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!