Lei støvsamleklærne i stedet for å kjøpe!

Det er mye god økonomi i å leie selskapsantrekk. Dette gjelder for begge kjønn. Et selskapsantrekk koster gjerne flere tusen kroner, og mange av oss i den uformelle generasjonen bruker det aldri.

Et selskapsantrekk koster gjerne flere tusen kroner. For oss som ikke har ubegrenset med penger, virker det meningsløst å bruke så mye på et antrekk vi kan få brukt én eller kanskje to ganger i året. Dessuten går det gjerne bare noen få år fra du kjøper et antrekk til det begynner å se "litt rart ut", fordi moter og snitt har forandret seg.

For kvinner er det dessuten slik at man ikke ønsker å bli sett så mange ganger i det samme antrekket, slik at det gjerne ender med at kjolen faktisk bare blir brukt én eller to ganger.

Hvem leier ut?

Det er ikke så lett å finne de firmaene som driver med utleie - de er herved tipset om at de må gjøre seg tydeligere bl.a. på telefonkatalogens gule sider. Vi har i hvert fall funnet noen: "Festantrekk" og "Black & White" i Oslo, samt "Romeo og Julie" i Asker. Samtlige leier ut antrekk én helg ad gangen, dvs. at du har antrekket fra torsdag eller fredag til mandag.

Vi har sett litt på utleiepriser for selskapsantrekk i Oslo - området. Prisene for leie av et helt antrekk for menn, inklusive skjorter, mansjettknapper, rensing m.m. er:

Smoking: 650 - 800 kroner
Kjole og hvitt: 800 - 1200 kroner
Mørk dress: ca 600 kroner

Artikkelen fortsetter under annonsen

For kvinner er det mulig å leie en ballkjole eller smokingkjole som er spesialtilpasset for mellom 600 og 900 kroner.

Dessuten er det mulig å leie et middelalderkostyme for 300 - 400 kroner ("Festantrekk").

Hvis du ikke er interessert i å leie, kan man kjøpe et rimelig selskapsantrekk. Både H&M, Adelsten, Kapp Ahl og Lindex har selskapsantrekk til salgs i år for mellom 300 og 700 kroner. Det er nok slik i klesbransjen at du blir stiligere jo dyrere du kjøper, men det er ikke så stilig å ha tom lommebok.