Lei en nisse på julaften

Vil du virkelig overraske ungene på julaften kan du leie en ordentlig julenisse.

21.10.2009/10.10.2013: DinSide opplyser om at det ikke lenger er mulig å skaffe julenisser gjennom NAV Musiker- og artistformidlingen, og at heller ikke Festus i Asker har dette tilbudet fast eller til denne prisen. MERK FORØVRIG PUBLISERINGSDATO PÅ ARTIKKELEN!

Overrask barna med en ekte nisse til jul! Vis mer

Mange ønsker å gi barna sine en skikkelig juleillusjon. Og når de begynner å stille spørsmål om hvorfor pappa eller bestefar aldri er inne når julenissen kommer, kan det være på tide å finne lurere løsninger. Rundt om i landet finnes flere store og små underholdningsarrangører som også leier ut julenisser. Her kan du skaffe deg en ordentlig nisse som kommer hjem til deg på julaften om du er villig til å betale for det.

Fortsatt tid

- Selv om selve julekvelden nå er bare få dager unna, kan du fortsatt rekke å booke inn en julenisse til å overraske barna på julaften, forteller daglig leder i underholdningsbyrået Festus, Jan Johansen.

Festus har en avdeling i Asker og en i Moss. I Asker-avdelingen har 8 nisser til nå 10 besøk å gjøre unna julekvelden, og det er fortsatt rom for nye oppdrag. Men skal du leie mannen i rødt på julaften må du regne med å betale for det.

- På hverdager tar vi vanligvis 210 kroner timen. Men på julekvelden vil ikke folk jobbe dersom de ikke får ekstra godt betalt for det, sier Johansen. -Derfor må du regne med å betale 1.750 kroner for et vanlig besøk på julaften.

Da ordner du som kunde med pakker som julenissen kan hente i for eksempel garasjen eller andre avtalte steder. Deretter kommer nissen inn og gir gaver til de snille barna. Et vanlig besøk kan også for eksempel inkludere gang rundt juletreet. Du disponerer nissen i omkring en halv time.

Vil du slå skikkelig på stortromma, kan Festus også arrangere nissebesøk med hest og vogn og flammende fakler.

- Prisene her vil variere litt. I Asker vil en slik avtale koste deg omkring 3.000 kroner, forteller Johansen.

Musiker- og artistformidlingen

Harald Sandø i den offentlige Musiker- og artistformidlingen forteller at du kan få hjelp til å finne aktuelle julenissekandidater som de har kontakt med.

- Men jeg er ikke så sikker på at noen av dem tar på seg oppdrag på selve julekvelden, forteller Harald Sandø, og røper at dette ikke er en type forespørsel de får ofte.

Nisse-millionær i Bergen

Bergensavisen melder om en driftig mann ved navn Kennet Nilsen fra Askøy som har gjort seg til millionær blant annet på sin nissevirksomhet. Her kan du regne med et kvarters nissebesøk, og da koster det 800 kroner. Men i følge Bergensavisen er Askøynissen og hans medhjelpere på det nærmeste fullbooket allerede.

Billig-løsningen

Om du syns slik leie blir vel kostbar moro, kan du løse hele nisseproblemet med gode naboallianser. Hva med en liten byttehandel? Du kan nisse for naboens barn mot at han nisser for dine. Og så vil du ha plenty penger igjen til juledrammen etterpå…