Lei ditt eget fly

Vil du overraske kjæresten med en middag i Paris, besøke bestemor i Arendal, eller dra på en sydentur med dine nærmeste venner? Lei ditt eget fly og spar tid og penger.

- Det er mange fordeler ved å leie ditt eget fly, forteller Geir Nessne markedssjef Air Broker Center AS.

- Du slipper å stå i innsjekkingskø, irriterende mellomlandinger, og kan kjøre limousin helt opp til flydøren dersom du ønsker det.

- Vi har kunder som leier privatfly for å se hesteveddeløp i Sverige eller fly familien til Syd-Frankrike for å feire 50 års dagen sin. Nessne forteller også om kjærestepar som vil ha en romantisk middag i Paris en kveld eller et helt fly for seg selv i 10 000 meters høyde.

Sydentur kan lønne seg

Vil du dra til Syden for en rimelig penge, kan du i følge Nesse leie et fly av typen Boeing 737. Samler du sammen 150 venner og familie, kan dere ta en ukestur til Lisboa for 630.000 kroner. Per person blir dette 4.200 kroner tur-retur. Skraper du sammen 90 venner, og vil dra på en vinterferie til Innsbruck koster det 325.000 kroner. Per person blir dette 3.600 kroner. En klassetur til London, med eget privatfly for 50 personer, kommer på 155.000 kroner eller 3.100 per person. Da kan man spørre seg om det er bryet verdt å gå veien gjennom et reisebyrå, når det er mulig å leie et eget fly til samme eller lavere pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jetfly for de romantiske

God plass til luftig romantikk Foto: tg
God plass til luftig romantikk Foto: tg Vis mer

De færreste har råd til å kjøpe et privatjet til 300 - 400 millioner kroner, men det er også mulig å leie slike fly til bare en brøkdel av kjøpsprisen.

- Skal du overraske kjæresten din, kan du leie superjetflyet, Cessna Citation SII, tur retur Paris for 99.000 kroner, sier Nesse.

Dette er et av de mest eksklusive private jetfly i verden, og vil ta deg med til romantikkens hovedstad i løpet av et par timer. Flyet tar opptil ni passasjerer, og prisen er den samme om du også tar med dine fremtidige svigerforeldre. Skal du virkelig imponere, kan det være at en tur med privatjet til Paris er oppskriften.

På hyttetur med sjøfly

Er du lei av lange bilturer med hylende barn i baksetet når du skal på hyttetur? Fire timer i en varm bil, fullastet med passasjerer og bagasje kan for noen være synonymt med mareritt.

-Det finnes alternativer for de som ønsker å komme til hytten både raskt og komfortabelt, sier Jan Helstand, driftssjef ved sjøflyfirmaet Coronet Norge AS .

Et sjøfly kan fly over hullete grusveier, bomringer og bilkøer, og lande familien ved hytteparadiset i løpet av en times tid.

Dra på hyttetur med sjøfly Foto: tg
Dra på hyttetur med sjøfly Foto: tg Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Vi har et sjøfly med plass til 8 personer, som koster 9.000 kroner å leie dersom du skal til Arendalsregionen, forteller Helstand. Til Sandefjord kommer regningen på 4.500 kroner, men vi har også flytaxi til Kragerø for 800 per person, legger han til. Fra sjøflyterminalen på Fornebu tar det 45 minutter til Arendal og 35 minutter til Hardangervidda. Det er med andre ord 4 ganger raskere enn bil.

Har du hytte på fjellet må du ha tillatelse fra grunneier eller kommunen for å lande på fjellvann, men ved sjøen er dette ikke noe problem. Du tjener raskt inn billetten dersom hytten ligger 30 - 35 mil fra Oslo, spesielt hvis den ligger litt kronglete til og det er mye trafikk, avslutter Helstand.