Lei av bryst og Botox

Ledende engelske plastikkirurger mener fokuset på ansiktsløft og brystforstørrelse fjerner fokuset fra profesjonens virkelige verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en konferanse i London gikk plastikkirurgene til angrep på realityserier som fokuserer på å gjøre pasientene penere, og sa at de underminerer profesjonen og vrir fokuset bort fra livreddende fremskritt innen feltet.

- Programmer som Cosmetic Surgery Live får de fleste av oss til å føle seg ukomfortable. Pasienten er i en kunstig situasjon, og det er ikke fritt for at muligheten til å spare penger kan påvirke pasientens ønsker og behandling, sier lederen av den britiske foreningen for plastikkirurger til avisen The Scotsman.

- Disse programmene har ført til en del misforståelser og lengre konsultasjonstid, fordi vi må forklare for pasientene at plastikkirurgi ikke er så enkelt, sier kirurg Loshan Kangesu ved Broomfield Hospital i Essex.

Kirurgene var også misfornøyde med at utbredte oppgaver som for eksempel rekonstruksjon etter brannskader, kreft eller ulykker og korreksjon av fødselsdefekter kommer i skyggen av mer overfladisk kosmetisk kirurgi.

Mozon.no, 04.04.2005