Leger fikk drikkepenger

Leger ved Karolinska universitetssykehus i Stockholm har arvet 20 000 kroner etter en fornøyd pasient. Gjett hva pengene skal brukes på?

Ikke alle pasienter blir like fornøyde som den svenske kreftpasienten Pelle Wendel. Han testamenterte bort 20 000 kroner til legene sine. Pengene skal brukes til en skikkelig fest.

Den svenske journalisten tapte kampen mot lymfekreft i fjor, etter fire års sykdom. I løpet av tiden på Karolinska universitetssykehus, ble han så imponert av personalet, at han syntes de fortjente en belønning.

Det var profesjonaliteten og varmen til personalet som pasienten falt for, ifølge svenske Dagens Medicin. Han ønsket å bringe dem glede og fest, og testamenterte derfor bort en stor sum.

Pengene ble delt ut samtidig som et stipend som ble opprettet av avisen Expressen til Wendels minne. Denne prisen skal årlig gå til gode journalister som arbeider i Wendels ånd.

Men på dødsleiet ga Wendel ordre om å gi penger til personalet på sykehuset, hvor han tilbrakte det siste året i sitt liv, skriver DagensPS.se. Derfor delte en gruppe av Wendels familie og venner ut et eget stipend på hans favorittkro.

 

Mozon.no, 24.10.2006