Lefdal billigst under Bondevik

I landets største aviser følger det i disse dager med et stort annonsebilag fra Lefdal. En av annonsene lover deg Norges billigste tellerskritt! Fristende ikke sant? Ulempen er at prissammenligningen er hele 4 mnd. gammel...

Vi nordmenn er tydeligvis et lettlurt folkeslag. Så lenge vi tror vi gjør et kupp drar vi gladelig kortet vårt i butikken, eller handler på 0-kontant, mens vi smiler fra øre til øre.

Heldigvis er det noen som passer på at de store butikkjedene ikke går helt av skaftet, men selv Forbrukerombudet har sitt svare strev med å få skikk på ulike reklamekampanjer som lover mer enn de holder.

Sistemann ut med en skrape i lakken har vært Telenor. Ombudet mener at Telenors siste kampanje, der de påstår at de er billigst på bl.a. samtaler til mobiltelefon, er i strid med markedsføringsloven.

Forbrukerombudet krever at Telenor må bekrefte at de er billigst, før de kan benytte slike utsagn i en reklamekampanje.

Hvorvidt Telenor klarer dette, når de og konkurrenten Tele 2 har en pågående priskrig, er imidlertid en annen sak.

Landets billigste tellerskritt?

I dag er det imidlertid Lefdal vi irriterer oss over. I Aftenposten og Dagbladet har det nemlig den siste uka fulgt med et stort annonsebilag med mange gode tilbud, og kanskje noen ikke fullt så gode.

Vi reagerte spesielt på annonsen som hadde følgende ordlyd:

  • Lefdal gir deg Norges billigste tellerskritt!*

  • Vi gir deg 20 % rabatt på tellerskrittene dine!

  • Nå kan du få 20 % rabatt på alle telefonsamtaler du foretar innenlands, på kveldstid og i helgene. Rabatten forutsetter tegning av tjenesten "Telebonus Norge" som koster 10,. pr. mnd. Telium Fast forvalg gir deg også lavere fast pris på dine mobilsamtaler og utlandssamtaler.
Litt lenger ned kommer det imidlertid en nyttig informasjon: "*Priser sammenlignet 15.02.2000", med litt mindre bokstavstørrelse selvsagt...

Artikkelen fortsetter under annonsen

4 måneder gammel "Best i test"...

Vi tviler ikke på at Telium hadde den billigste prisen den 15 februar. Nå er det imidlertid den 21. juni, altså over fire måneder senere.

I et telemarked som stadig endrer seg, synes ikke vi at det er bra nok. Beklager Lefdal og Enitel, her må dere bli bedre. I praksis minner framgangsmåten mistenkelig om en av Oslos pizzarestauranter som ble kåret til best i test, av en dagsavis for mange år siden. Det reklamerer de med enda, noe vi ikke synes er særlig tillitsvekkende.

Vårt råd er derfor at du selv setter deg ned og sammenligner priser, en enkel og trygg vei er å bruke DinSides Telefonkalkulator, som gir deg et godt utgangspunkt før du bestemmer deg!

"Brunebransjen" har mange svin på skogen

De store selskapene har ofte fått pepper fra Forbrukerrådet og Forbrukerombudet for sine reklamekampanjer. Dette har spesielt gått på selskapenes "før-priser", og prisgarantier. Dette kan du lese mer om her!