Lavere kortgebyr?

BANK: Vaktbikkja Konkurransetilsynet mener at BBS og bankforeningene tar seg for godt betalt. Med økt konkurranse håper de å redusere kortgebyrene for oss forbrukere.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor samlet BBS inn 378 millioner kroner på ulike korttransaksjoner. For dette måtte bankene i Norge betale hele 227 millioner kroner. Denne regningen veltes i stor grad over på deg som forbruker i form av høye gebyrer.

Konkurransetilsynet prøver derfor å forby en avtale mellom Finansnæringens Hovedorganisasjon, Sparebankforeningen og Bankenes Betalingssentral (BBS). Avtalen skal etter planen binde bankene til å bruke BBS for innsamling av korttransaksjoner fra butikkene.

Konkurransetilsynet mener at avtalen begrenser konkurransen, og at en reell konkurranse om innsamlingstjenesten vil presse ned kostnadene for bankene. Dette skal igjen gi grunnlag for reduserte gebyrer for oss kortbrukere.

Flere aktører på markedet

Avtalen har vært vurdert i lys av konkurranseloven etter en henvendelse fra Telenor-eide Pos System. Et eventuelt inngrep vil gjøre det mulig for Pos System å ta opp konkurransen med BBS om å tilby innsamlingssystemer til bankene.

Dermed legges grunnlaget for reduserte gebyrer for deg som kortbruker.

Kilde: Konkurransetilsynet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer