KLINIKKEN GARANTERER VARIGE RESULTATER: Global Hair Clinic i Langhus i Akershus anbefaler kundene sine å begynne tidlig med laserbehandling. Sjekk hva kritikeren sier lenger ned i saken. Foto: Colourbox
KLINIKKEN GARANTERER VARIGE RESULTATER: Global Hair Clinic i Langhus i Akershus anbefaler kundene sine å begynne tidlig med laserbehandling. Sjekk hva kritikeren sier lenger ned i saken. Foto: ColourboxVis mer

Laseren lover hårvekst

Kan man gjennom laserbehandling virkelig få håret tilbake?

Vi vet at mange fjerner uønsket hårvekst ved bruk av laser, men det går også an å bruke samme metode for å fremme hårvekst.

Så mange som 40 prosent av menn under 35 år har allerede begynt å bli tynne i håret, og de aller fleste menn vil oppleve å bli litt tynnere i håret i løpet av livet.

Les også: Ung og nesten skallet

Arv spiller en vesenlig rolle når det gjelder hårtap. For disse finnes det forskjellige medisinske behandlinger (som Proscar og Rogaine) som kan bremse utviklingen, samt andre muligheter som parykk, tupé eller innveving av hår.

Siste nytt på denne fronten er laserbehandling.

Men det er både dyrt – det koster rundt 30 000 – 40 000 kroner, og mange er usikre på om de tør å prøve dette.

DinSide tok en prat med en laserklinikk og en hudlege for å finne ut mer om dette.

Bli kvitt svetten med laser

Tør du?

Hadde du vært villig til å prøve laserbehandling for å fremme hårvekst? (Avsluttet)
Nei, dette er dyrt, og virker som noe tull.(36%) 186
Jeg er usikker. (34%) 175
Ja! Dette har jeg troen på.(21%) 109
Har prøvd, det funker ikke. (5%) 28
Jeg har prøvd og er godt fornøyd.(3%) 15
Jeg er i behandling nå.(2%) 9
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


TILBYDEREN SIER: - Varige resultater

Laserbehandling mot hårtap tilbys til både kvinner og menn. En behandlingstime fungerer på den måten at kunden sitter i en stol med en lasermaskin over hodet.

Ifølge Christer Olafsson ved Global Hair Clinic må behandlingen pågå i et år for at man skal oppnå resultater, det vil si cirka 50 behandlingstimer. Han garanterer varige resultater, men anbefaler likevel kundene sine til å fortsette å ta behandlingsprodukter etter behandlingsperioden. Jo tidligere man starter behandlingen desto bedre sluttresultat, ifølge Olafsson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olafsson forsikrer at det er ingen grunn til å bekymre seg. Det er ingen risiko forbundet med laserbehandling, hevder han.

- Det er ingen grunn til engstelse da det ikke er noen form for bivirkninger knyttet til laserbehandling eller behandlingsproduktene, sier han, og legger til at det er helt smertefritt.

Olafsson startet selv opp selskapet etter å ha fått laserbehandling i ett år, hvilket ga ham positive resultater.

LES OGSÅ: Dette betaler du for hårfjerning med laser

KRITIKEREN SIER: - Vanskelig å ta det alvorlig

Hudlege Jon Langeland ved Hudklinikken i Oslo er imidlertid kritisk.

- Laserbehandling som gir hårvekst av betydning finnes ikke foreløpig, og vil neppe gjøre det innen overskuelig fremtid. Med eksisterende lasere for hårreduksjon har vi noen ganger fått økt hårvekst hos kvinner med søreuropeisk/asiatisk hudtype, men dette er en utilsiktet og sjelden bivirkning av hårfjerning, sier Langeland til DinSide Helse.

Les også: Huden ble glatt med laser, men det er en blodig affære

Han vil fraråde folk fra å betale penger for laserbehandling dersom vitenskapelig dokumentasjon ikke kan framlegges. Han oppfordrer også til å være kritisk dersom nettsidene til en laserklinikk ikke oppgir pris eller sier noe om hva slags resultater man kan forvente, dersom ingen ansvarlig person vedkjenner seg klinikken og dersom det ikke fremgår noe om kompetansen til dem som driver klinikken.