Laser

Hårfjerning ved hjelp av laser kan høres skummelt ut, men utføres det riktig er det en av de mest effektive metodene som er på markedet i dag.


Glem skrekkscenarioet om en fastspent James Bond som kun er millimeter fra å bli kuttet i to av en blodrød laserstråle. Nå brukes imidlertid rubinlaser ved noen klinikker, men det er ingen grunn til panikk. Laserbehandling er så godt som smertefritt - i verste fall ubehagelig.

Det foregår slik: Laserstrålen sendes ned i huden, treffer mørke hår helt nede i hårsekken og blir varmt, og skader hårroten slik at hårveksten stopper. Lasermetoden reagerer på farge for å skape varme, og fungerer derfor best på mørkt hår som vokser på lys hud. Det er derfor viktig at du ikke er brun, men at behandlingen utføres på så blek hud som mulig. Har man for mørk hud, enten det er naturlig eller etter soling eller kjemisk behandling, er det mulig du ikke kan benytte deg av denne metoden.

Du kan få rødflammet hud og føle deg varm etter behandling, men dette vil forsvinne kjapt. I noen tilfeller kan du også få noen pigmentflekker (hvite eller brune) som er tegn på forbrenning, men dette er bare overflatisk så du blir ikke brennemerket for livet.

Håret vokser i forskjellige faser, så du vil trenge flere behandlinger før alt håret er borte. Det gjelder nemlig å drepe det i vekstfasen. De fleste trenger fire eller fem behandlinger før alt er borte, mens noen kan nøye seg med tre - eller må ta enda flere.

Behandlingen bør utføres av godkjente og kvalifiserte sykepleiere.

Varighet: Noen vil oppleve at håret er borte for godt, mens andre kun vil merke en langvarig effekt, men da som regel med redusert hårvekst.
Smertefaktor: Det kommer an på. Vil oppleves varmere jo mørkere hud du har.
Pris (per gang): Laserbehandling av legger koster fra cirka 3.000 kroner. Ansiktshår fra cirka 1.500 kroner.