<strong>MÅ INNOM TOLLEN:</strong> Skal du ha med deg valuta tilsvarende mer enn 25.000 kroner til eller fra Norge, må du melde ifra til Tolletaten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅ INNOM TOLLEN: Skal du ha med deg valuta tilsvarende mer enn 25.000 kroner til eller fra Norge, må du melde ifra til Tolletaten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Penger fra utlandet

Las Vegas-gambler gikk på smell på Gardermoen

En gambler på vei fra Las Vegas var uheldig da han landet på Gardermoen. Han måtte dele en «storgevinst» på 20.000 dollar med tollerne. 

Publisert
Sist oppdatert

Den 30 år gamle svenske mannen ble stoppet i en rutinekontroll av tollerne på Gardermoen, skriver Romerikes Blad.

– Det var ingenting spesielt med ham i utgangspunktet. Han gikk på grønt og vi valgte å rutinemessig kontrollere ham, sier fungerende leder Hans Wilhelmsen ved Tolletaten på Gardermoen til avisen.

Da de åpnet kofferten hans fant de 20.000 dollar i kontanter. Summen tilsvarer omtrent 160.600 kroner.

– Han fortalte at han hadde vunnet dem i Las Vegas, noe som helt sikkert stemmer. Problemet var at han ikke deklarerte pengene, sier Wilhelmsen.

Tollerne vet ikke om mannen ikke var klar over deklarasjonsplikten, eller om han forsøkte å lure seg unna. Uansett ble det en dyr affære for den nyrike gambleren.

– Gebyret han fikk var på 20 prosent av totalsummen. Det vil si 4.000 dollar, sier Wilhelmsen.

Hadde mannen fylt ut deklarasjonsskjemaet ville han fått med seg pengene uten avgift.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer