Lås kortene dine i dag!

Flere banker tilbyr nå regionsperre på betalingskortene dine.

<b>DU VELGER SELV:</b> Kortet kan være låst for bruk i Asia, men åpent for resten av verden. Foto: Colourbox
DU VELGER SELV: Kortet kan være låst for bruk i Asia, men åpent for resten av verden. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan flere sperre kortene sine for bruk i andre verdensdeler. Slik forsøker bankene å ta opp kampen mot kortsvindel, som er et økende problem i hele verden.

For at du skal føle deg tryggere, og for at banken og kortselskapene skal slippe store tap, tilbyr nå flere banker regionsperre på kortene.

Når et kort er kopiert, forsøker svindlerne ofte å bruke det andre steder i verden. Er du kunde i en bank som tilbyr såkalt regionsperre på kortet ditt, kan kriminaliteten automatisk bli stoppet fordi kundene nå kan legge inn geografiske sperringer.

Flere banker i gang

Vi har tidligere omtalt Handelsbanken, som var tidlig ute med en slik løsning. Nå tilbyr også Sparebanken Vest og Landkreditt Bank den samme løsningen.

«Vi håper at så mange som mulig vil benytte seg av regionsperring. Dette vil redusere risikoen for misbruk, og vil være med på å bekjempe kortsvindel.Sparebanken Vest »


Sperretjenesten bankene tilbyr, fungerer slik at du selv går inn i nettbanken og velger i hvilke verdensdeler kortet skal kunne benyttes, og for hvilke verdensdeler du vil at det skal være sperret. Når du har sperret kortet, skal det verken kunne brukes i minibanker eller kortterminaler i de valgte områdene.

Sparebanken Vest sier at de håper at så mange som mulig vil benytte seg av regionsperring. Dette vil redusere risikoen for misbruk, og vil være med på å bekjempe kortsvindel.

Dersom kortet ditt blir forsøkt brukt i en region du har sperret for, kan du få varsling på SMS dersom du ønsker det.

Ny sparemetode: Slik sparer hun penger

Flere lokale banker

Da Handelsbanken lanserte tilbudet, var kort tid etterpå over 30.000 kort meldt inn i sperretjenesten. Flere lokale banker tilbyr også regionsperre, blant annet Spareskillingsbanken i Kristiansand, Sparebanken Pluss på Sørlandet og Fana Sparebank i Bergen

Andre banker har tidligere uttalt til DinSide at de vurderer å innføre den samme tjenesten. Både Skandiabanken, Bank Norwegian, DnB NOR og Nordea sier alle at de er i dialog om en tilsvarende løsning.

Har din bank regionsperre? Hør med banken din om de tilbyr en lignende løsning. Økt etterspørsel etter tjenesten vil sette press på bankene.

Varsler per SMS

Flere banker tilbyr per i dag varsling per SMS hver gang kortet er i bruk. SMS-en inneholder informasjon om beløp og brukersted slik at du som kunde kan følge med på om kortet brukes av andre enn deg. SMS-en kommer umiddelbart etter bruk, men en slik varslingstjeneste koster penger.

Hos DnB NOR koster det to kroner per varsling for programkunder og fire kroner per varsling for andre kunder. Postbanken og Nordea tilbyr også varsling per SMS. I Postbanken er varslingen foreløpig kun knyttet til MasterCard, mens i Nordea kan du bli varslet når det skjer endringer på kontoen din.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!