Lanserer sparekonto med bonus

Sjekk hvor mye gir de deg ekstra.

Klarer du å la sparepengene stå i fred, får du ekstra renter i bonus. Men det utgjør ikke nødvendigvis så mye. Foto: Colourbox.com
Klarer du å la sparepengene stå i fred, får du ekstra renter i bonus. Men det utgjør ikke nødvendigvis så mye. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken lanserte Sparebank1 en ny type sparekonto, som gir deg ekstra rente i bonus om du lar pengene stå i fred i ett år.

Hvor lønnsom denne spareformen egentlig er, har DinSide sett nærmere på.

>> Disse bør ikke ha for mye penger på konto

Bonusrente på sparepengene

Konto med bonus gir deg i utgangspunktet én grunnrente, og én bonusrente dersom du ikke har uttak i løpet av ett års sparing.

Målet med den nye kontoen er ifølge Sparebank1s kommunikasjonsdirektør, Christian Brosstad, å få flere unge til å starte med sparing.

– Mange unge synes dette er vanskelig å få til i praksis. Derfor ønsket vi å lage en sparekonto som har lavest mulig terskel for å komme i gang. I tillegg må sparekontoen ha god grunnrente og gi en belønning, bonusrente, på toppen av den vanlige renta, sier Brosstad til DinSide.

Dessuten skal sparemetoden være fleksibel.

– Kundene kan enten spare et fast beløp hver måned, litt hver gang de får lønn eller når de har noe til overs. Alt gjøres i nettbanken. Dette er et godt alternativ til andre spareformer, mener Brosstad.

Utgjør ikke så mye

Grunnrenten på den nye kontoen vil variere fra region til region, men er eksempelvis på 2,25 prosent hos Sparebank1 SMN. Klarer man å holde fingrene av fatet i ett år, får man i tillegg 1,5 prosent.

Det utgjør ikke nødvendigvis veldig store summer.

Setter du inn 10.000 kroner og lar disse stå, vil rentene fra grunnrenten utgjøre 225 kroner, pluss 150 kroner i bonusrenter.

Er man hakket flinkere å spare, og setter inn 50.000 kroner som blir stående i ett år, vil dette gi henholdsvis 1.125 og 750 kroner i rente.

Ifølge Brosstad er renten til denne kontoen konkurransedyktig, og når vi sjekker sparekontoer med bruksbegrensninger på Finansportalen, kommer Sparebank1s bonuskonto best ut.

Velger man derimot en sparekonto uten begrensninger og krav til sparebeløp, finner man kontoer som har nesten like god rente fra første krone. Topprente.no gir 3,515 prosent fra første krone, som bare er 0,235 prosentpoeng lavere enn grunn- og bonusrenten fra Sparebank1.

Les også: Disse bør ikke ha for mye penger på konto

BSU mer gunstig?

Den nye sparekontoen er som nevnt tiltenkt unge sparere, men skal man få mest mulig ut av sparepengene om man er ung, kan BSU være vel så gunstig.

Selv om pengene da blir bundet til et fremtidig boligkjøp, får man mye igjen for sparepengene. Sparer man maksbeløpet på 20.000 i løpet av ett år, får man både renter og et skattefradrag på 4.000 kroner. Skal BSU lønne seg, må du dessuten ha en viss inntekt.

Ulempen med BSU er imidlertid at du må være under 34 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer