Lanserer slankesko

Men idrettseksperten er skeptisk.

I januar lanserer Reebok skoen som skal gjøre det lettere å forbrenne kalorier. Det melder fri.dk.

Ifølge produsenten er hemmeligheten bak skoen tre kuler under skoen, som utfordrer balansen og aktiverer musklene slik at du forbrenner 28 prosent flere kalorier enn det du enn det du ville ha gjort ved bruk av vanlige sko.

Med denne skoen, har Reebok har forsøkt å etterligne effekten av å gå i sand.

Les også: Svette og trange sko kan få fatale følger

Øk heller farten

Cand. Scint i idrett, Morten Zacho mener imidlertid at det finnes mer intelligente metoder for å oppnå økt forbrenning.
- Hvis Reebok oppnår den ønskede sandeffekten, er jeg ikke i tvil om at det øker forbrenningen. Når jeg likevel ikke synes at dette produktet er så veldig intelligent kommer det av at jeg mener det er bedre å heller gå litt raskere, sier Zacho til nettstedet.

- På den måten forbrenner man mer og kommer hurtigere frem, istedet for å sette ned farten med sine smarte - men klumpete sko, for å oppnå samme forbrenning.

Når Easytone når butikkhyllene på nyåret blir de å finne i totalt seks modeller, og prisen vil ligge på mellom 1.200 og 1.500 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reebok er imidlertid ikke den første som appellerer til kundenes interesse for mosjon- og helsevvenlig fottøy.

Den sveitsiske ingeniøren Karl Müller, utviklet MBT-skoen, etter at han selv opplevde de fordelaktige effektene ved å gå barbent i naturen. Årsaken var de stimulerende effektene naturlig instabilitet skapte på kroppens stabiliserende muskelsystem.

Intelligente sko

Zacho har tidligere anmeldt disse skoene, og var i utgangspunktet fornøyd.
- Egentlig var jeg veldig positiv til MBT-skoene. De fungerer bra når man går riktig. Men det er simpelthen umulig å slå over til løp, om man for eksempel skal skyndte seg over et lyskryss. Derfor har jeg personlig sluttet å gå i dem. Men skoene har hjulpet mange som har hatt problemer med for eksempel knærne.

Gigantene Apple og Nike har for lengst kastet seg inn i kampen om de helsebeviste forbrukerne. For et par år siden lanserte de samarbeidsprosjektet Nike + iPod, som hjelper deg å holde styr på treningen din, som for eksempel avstand, takt, samt hvor mange kalorier du forbrenner.

Lyst å gå barbeint overalt? Sjekk disse skoene!

Skomarkedet for barn har også utviklet seg de senere årene. Heely, sko med hjul montert på hælen og hoppesko er ikke uvanlig å se i bybildet. Men Zacho mener disse skoene egner seg like godt for voksne som for barn.

- De fleste voksne vil ha glede av å leke mer, og derfor kan man med fordel selge mer leketøyspreget fottøy til voksne også. At slike sko kun blir markedsført mot barn mener jeg er en feiltakelse. Rulleskøyter har blitt populært blant både barn og voksne, så det kan heelys og hoppesko selvfølgelig også bli.

Les også: Sko med makt

Kilder: www.swissmasai.no, fri.dk