Lanserer ny skattetjeneste

Du kan gå inn og sjekke inntekter og skatt når du vil.

<b>NY TJENESTE:</b> Du får tilgang til den nye tjenesten ved å logge deg inn via Altinn.
NY TJENESTE: Du får tilgang til den nye tjenesten ved å logge deg inn via Altinn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kunne Skatteetaten varsle om at de har lansert en ny tjeneste, som gir deg innblikk i tall om din inntekt og skatt når som helst.

Med den nye tjenesten «Mine inntekter og arbeidsforhold» i Altinn, som er et samarbeid mellom Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå (SSB), får du blant annet oversikt over inntekter, forskuddstrekk og arbeidsforhold som arbeidsgiveren har oppført på deg hittil i år.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye skatt du må betale til neste år

Sjekk at skatten blir riktig

Nå må du altså ikke lenger vente til selvangivelsen kommer for å avdekke eventuelle feilrapporteringer fra arbeidsgiveren din.

Ved å logge deg inn på den nye tjenesten, som ble lansert mandag og ligger Altinn.no under «Skjema og tjenester», kan du sjekke at arbeidsgiveren har rapportert det trekket som skal betales for deg, slik at skatten din blir riktig.

- Inntektsmottaker kan hente ut en oversikt over hvilke opplysninger som er rapportert per måned, eller oppsummert informasjon for året. Opplysningene er ferske, og de blir oppdatert hver gang arbeidsgiveren sender inn nye opplysninger, sier avdelingsdirektør Torstein Hoem til Dinside.

- Hvordan anbefaler dere å bruke den nye tjenesten?

Man kan for eksempel kontrollere om opplysningene på lønnsslippen stemmer overens med innrapporterte opplysninger. Tjenesten kan være nyttig dersom du trenger informasjon om inntekt og forskuddstrekk ved endring av skattekort. Dette er spesielt viktig for inntektsmottakere som har flere arbeidsforhold og som får lønnsslipper fra flere arbeidsgivere, sier Hoem.

Naturlig nok vil den nye tjenesten ikke si noe om andre forhold som påvirker skatten din, som diverse fradrag.

LES OGSÅ: Vil du sjekke hva naboen tjener? Husk at du blir avslørt

Hva gjør du hvis du ser feil?

Oppdager du feil i tallene, må du kontakte arbeidsgiveren din. Det er kun arbeidsgiveren eller den som har sendt inn opplysningene som kan rette dem opp.

- Dessverre er det også slik at det er en del useriøse arbeidsgivere som av ulike grunner unnlater å rapportere inn forskuddstrekket uten at ansatte er klar over det. Med denne tjenesten vil du raskt avdekke slike tilfeller og kan kontakte din arbeidsgiver, sier Hoem.

LES OGSÅ: Så lett unngår du restskatt