Har du muligheten til å gjøre et kupp kan til og med pantelåneren lønne seg.
Har du muligheten til å gjøre et kupp kan til og med pantelåneren lønne seg.Vis mer

Lånekontoret - dyrt og vrient

Ikke engang lån hos pantelåneren er så dyre at de klarer å spise opp en rabatt på 33% på sofaen din. Med en effektiv rente på ca 38,5 prosent per år gjør pantelåneren sofaprosjektet ditt ganske mye dyrere enn andre kredittformer, men det er fortsatt lønnsomt med en skikkelig januarhandel.

Vi fortsetter med regneeksemplet vårt hvor du oppdager en sofa på salg i januar som er nedsatt fra 30 til 20.000 kroner. En real rabatt på 10.000 kroner kan du realisere, hvis du klarer å bla opp kjøpesummen raskt.

Hvis du har mistet troen på at en kredittvurdering av deg kan gi deg noen som helst oppmuntring i januar, har du fortsatt muligheten til å få noen andre enn mora di til å låne deg penger. Du kan oppsøke den moderne varianten av pantelåneren, nemlig Lånekontoret, som eies av Kredittkassen.

3944 TARGET="_blank">Klikk her for å lese mer om Lånekontoret.

Lån hos pantelåneren har mer enn en slagside, nå som før.

Det aller største problemet med å finansiere sofakjøpet hos Lånekontoret er å finne noe som både er så lite og lett at du kan bære det dit, og som samtidig gir deg nok penger utbetalt. Du får vanligvis utbetalt mellom 10 og 20 prosent av verdien av gjenstanden. Har du skikkelig uflaks, må du finne noe til en verdi av 200.000 kroner og slepe det til Lånekontorets lokaler for å får utbetalt de 20.000 kronene du trenger. Å låne en diamanttiara fra naboens smykkeskrin er en måte du kan ordne deg for å overkomme de praktiske problemene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nest største problemet for hverdagshelten med beskjedne inntekter, er at du innvilges kreditt vanligvis bare for 4 måneder. Du kan ikke, som for andre kredittformer, velge å betale beløpet over litt lengre tid. Etter 4 måneder, må du betale 22.360 kroner, dermed basta.

På tross av de dårlige vilkårene du lever under, ser du at du har skaffet deg en sofa til 30.000 kroner for 22.360 kroner. Kjøperusen i januar er sikret, og du kan være ganske fornøyd med deg selv.

Bare naboen ikke blir alt for sur for det der med tiaraen, da…