Fastrenten på studielånet er historisk lav om du binder for ti år. Men det er likevel ikke sikkert at det lønner seg. Foto: COLOURBOX
Fastrenten på studielånet er historisk lav om du binder for ti år. Men det er likevel ikke sikkert at det lønner seg. Foto: COLOURBOXVis mer

Lånekassen setter ned fastrenten

Binder du for ti år, får du historisk lav fastrente.

Fastrenten på studielånet har vært på et historisk lavt nivå det siste halvåret, og i oktober valgte hele 95.000 personer å binde studielånsrenten.

Men fastrenten har fortsatt å synke etter dette, og fra 1. juli får man tidenes laveste fastrente om man binder for ti år.

Frist for binding er 12. juni

I mai ble Lånekassens flytende rente satt ned til 2,575 prosent. Den flytende renten blir stående på samme nivå fra 1. juli. Også for de som velger å binde renten for fem år, blir dette prosentsatsen.

Velger man derimot å binde renta for ti år, ligger denne på 3,065 prosent, som ifølge Lånekassen er tidenes laveste ti-årsrente.

Totalt 271.000 Lånekasse-kunder har mulighet til å binde renten denne gangen. I tilfelle må dette gjøres mellom 1. og 12. juni.

Men lønner det seg å binde, selv om fastrenten for ti års binding er historisk lav?

Les også: Sliter du med nebetalingen av studiegjelda?

Fastrente gir forutsigbarhet

Økonomer DinSide har snakket med tidligere, råder om å benytte perioder med lav flytende rente til å legge til side en økonomisk buffer, eller å betale ned ekstra på lånet. Dette kan være vel så gunstig som å binde renten på lånet, det være seg studielån eller boliglån.

Over tid har det historisk sett ikke vært lønnsomt å binde renten. Derimot vil en binding av renten gi større forutsigbarhet. Her kan du lese mer om fordeler og ulemper ved å binde renten på et lån.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik kan Lånekassen kontrollere deg