Landets beste innskuddsrente

Har du penger på bok, gjør du klokt i å velge den banken som gir høyest innskuddsrente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges høye rentenivå overfor utlandet er ikke bare negativt. De som har klart å spare opp penger, kan for tiden kose seg med ganske høye innskuddsrenter.

Hvor du bør spare, avhenger blant annet av hvor mye penger du har tilgjengelig.

Best over 50.000 kroner

Er bankkontoen på over 50.000 kroner, gir OBOS landets beste innskuddsrente på 6,85 prosent. Men for å få konto der, må du være medlem av OBOS. Derfor er tilbudet bare relevant for en liten andel av befolkningen.

Nest best er Acta Bank med 6,75 prosent i rente, og tredje best er BN Bank og Bankia Bank. Begge gir en rente på 6,70 prosent når sparesummen er over 50.000 kroner.

Acta ga tidligere 6,60 prosent til alle uansett sparebeløp. Nå har de redusert tilbudet for sparekonti under 50.000 kroner. Det nye rentenivået er 2,0 prosent.

HELE PRISLISTEN FINNER DU HER.

Best for småsparere

Har du under 50.000 kroner på kontoen, er det Skandiabanken som gir deg landets beste rente på 6,20 prosent.

Men for å få denne renten, må du selv gjøre jobben i nettbankene. Du finner ingen avdelingskontorer.

Sørgelig rente

Tross det høye norske rentenivået er det faktiske en del banker på listen som gir under 1 prosent i innskuddsrente. Og av dem er det faktisk flere som gir sørgelige 0,25 prosent i rente. Sparebank 1 Midt-Norge er en av dem.

- Vi mener at en innskuddsrente på 0,25 prosent er konkurransedyktig - og at vi er riktig priset - ut fra det faktum at vi også leverer andre produkter til våre kunder, sier informasjonssjef Anders Fiskvik i Sparebanken 1 Midt-Norge.