Illustrasjonfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Lagre nødnummer på mobilen

Hvem skal sykehuset ringe hvis du har vært i en ulykke? Slik lager du et ICE-nummer på mobilen:

Oppfordringen til alle mobilbrukere kommer i en e-postkampanje som har spredd seg fra England. ICE står for In Case of Emergency, og er rett og slett et nødnummer til dine nærmeste pårørende.

Selv om de fleste av oss går rundt med mobiltelefon, er det nemlig ikke alltid like lett å vite hvem som skal kontaktes hvis vi blir alvorlig skadd.

Forslaget er at alle lagrer en person under ICE på mobilen. Her lagrer man navn og nummer på den eller de som skal kontaktes i nødsituasjoner, skriver Adressa.no.

Tekstmeldinger kan også redde liv hvis svenske forskere får det som de vil:

- Kan være til hjelp
Ifølge Håkon Gammelsæter, beredskapsleder ved St. Olavs Hospital, er det ikke avgjørende for behandlingen på sykehuset. Han synes likevel ICE er et positivt tiltak.

- I de fleste tilfeller har vi de opplysninger vi trenger når noen kommer inn til akuttmottaket, ved hjelp av Folkeregisteret. Men i enkelte sjeldne situasjoner, hvis noen blir funnet uten annet enn mobilen på seg, og er bevisstløse eller ute av stand til å gjøre rede for seg, kan dette være til hjelp, sier Gammelseter til Adressa.

ICE er opprinnelig et registrert varemerke grunnlagt i Storbritannia. Firmaet har opprettet en database med kunders helseopplysninger, og en telefontjeneste der de ringer pårørende i nødsituasjoner. Firmaet lager også kort med helseopplysninger som brukeren bærer på seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du førstemann på ulykkesstedet? Slik kan du redde liv: