La fjernkontrollen ligge!

En kjempegod grunn til å skifte TV-kanal på gamlemåten.

Å regelmessig reise seg opp og bevege seg litt gjør deg både sunnere og slankere.

Det viser en ny studie ved Queensland University, melder Daily Mail.

Ser du på TV hver dag?

Slankere uten fjernkontroll

Resultatene viser at folk som står opp og beveger seg hjemme og på jobb er smalere og har bedre helse enn de som bruker mesteparten av tida på rumpa.

Selv mild aktivitet, som å la fjernkontrollen ligge og skifte TV-kanal selv, kan hjelpe til med å holde sukker- og fettnivåene i blodet under kontroll.

Les også: TV-tittingen avslører deg

Reis deg opp – nå!

- Vi så at jo oftere deltakerne reiste seg opp og ned, jo bedre var den metabolske helsa, sier forsker Genevieve Healy.

God metabolsk helse defineres som fravær av risikofaktorer assosiert med overvekt, som høyt blodtrykk, kolesterol og blodsukker samt insulinresistens.

- Dette var uavhengig av hvor lenge de satt eller hvor mye de beveget seg. Det var selve handlingen i det å reise seg opp som fikk stoffskifteprosessene i gang.

Les også: TV-titting gir tykke barn

Mindre fare for diabetes og hjertesykdom

Forskerne overvåket hverdagen til 168 frivillige menn og kvinner i ei uke. Deltakerne ble utstyrt med et skrittellerlignende apparat som registrere bevegelser.

Resultatene viser at de som oftest reiste seg opp fra sittende stilling var slankere og hadde lavere nivåer av glukose og farlig fett i blodet – som tyder på en lavere risiko for diabetes og hjertesykdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi kan ikke si at sitting forårsaker disse sykdommene ennå, men mye tyder på at det i det minste er assosiert med dårligere helse, sier Healy.

Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Diabetes Care.

Les også: Rynkefri med fjernkontrollen