<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Kyss - og hold kjeft

Ble det litt for intimt med en kollega på julebordet? Ikke fortell det til partneren din, oppfordrer sexolog.

Publisert
Sist oppdatert
Det kan nærmest smadre en hel familie, og det er ren egoisme å fortelle partneren sin om det.


Kan utroskap føre noe godt med seg? Debatten gikk heftig blant DinSide Helses lesere etter at familieterapeuten Andrew G. Marshall påstod at utroskap kan styrke et parforhold.

- Utroskap er det ultimate svik i de fleste forhold og en for feig løsning i stedet for å snakke om problemene, skriver én av leserne våre.

"Jonas Bonde" har derimot positiv erfaring etter sitt eget sidesprang som varte i et år.

- Det som blir sagt om at sidesprang kan være med på å redde forhold, er etter min egen erfaring riktig. Jeg hadde vært gift i rundt 20 år på den tida. Nå er det snart 40 år. Det er ingen tvil om at sidespranget var med på å redde mitt forhold og ekteskap, skriver han.

Forelskelse er fy-fy
Hvis vi skal tro en undersøkelse den danske avisen EkstraBladet har gjennomført blant sine lesere, bør du være forsiktig med utroskap som parterapi. 42 prosent av de spurte sier nemlig at de vil forlate kjæresten hvis han eller hun blir avslørt i utroskap.

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Det er derimot mange forskjellige meninger om hva som er utroskap og hva som bare er "uskyldig moro".

Les også: Mange slags utroskap

42 prosent av EkstraBladets lesere mener man er utro så snart man forelsker seg i en annen, men å flørte er helt greit for de fleste.

Sex med andre enn partneren er absolutt ikke akseptert blant flesteparten av de 407 spurte. Hele 87 prosent mener at det er den ultimate formen for utroskap.

Litt kyssing er derimot ikke like ille. Bare litt over halvparten av de spurte mener at det er brudd på tilliten å kysse med en annen enn partneren.

Tren opp disiplinen
Men selv om kjæresten din kanskje ikke vil kaste deg på dør for et kyss eller to på en kollegas lepper, er det ikke noe sjakktrekk å tilstå med en gang du våkner etter julebordet, mener den danske sexologen Joan Ørting.

Les også: Sex på Den Store Festen

- Man gjør med skade enn nytte hvis man sier det. Det kan nærmest smadre en hel familie, og det er ren egoisme å fortelle partneren sin om det. Hvis du må snakke om det, så ring en venn eller venninne, oppfordrer Ørting.

Og hvis den dårlige samvittigheten skyller over deg i tide og utide, må du bare tenke at gjort er gjort og sørge for at du ikke går i fella igjen. Trikset er å øve seg på å bli mer disiplinert, ifølge sexologen.

Bestem deg for eksempel for at du skal dra hjem på et bestemt tidspunkt. Og unngå å snakke med den samme i lang tid.

- Dans og flørt med forskjellige, men husk at folk blir penere og penere for hver snaps du drikker, advarer Ørting.

Slik avslører du utroskap

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer