Kvise-arr kan laserbehandles

Laserpeeling kan dempe og fjerne arr etter kviser. Siv Anita Jørgensen fra Karmøy har prøvd behandlingen og er svært fornøyd. I mange år har hun slitt med arrete hud etter kviser i tenårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsmoren Anita Jørgensen (34) har fått tre laserbehadnlinger for arr etter kviser i tenårene. Hun er svært fornøyd.

- Da huden min ble glattere, fikk jeg det også mye bedre med meg selv. Før skjemtes jeg over huden min. Jeg følte at folk så på arrene mine, og selvtilliten var ikke på topp. Når jeg sminket meg, var det for å dekke over arrene, og det gjorde ofte vondt verre fordi arrene ble mer markerte, sier Siv Anita.

Godt å endelig føle seg vel
Siv Anita har prøvd det meste mot arr i huden tidligere.

- Jeg har brukt så mye tid og penger på å forsøke å bli kvitt arrene at jeg tør nesten ikke tenke på det, alt fra peelinger hjemme til forskjellige produkter fra helsekostbutikk. Det er så deilig å endelig ha funnet en behandling som har hjulpet. Den første behandlingen tok jeg for et og et halvt år siden. Jeg følte at huden ble mye finere etter den behandlingen, men var innstilt på å ta flere. Etter tre måneder tok jeg neste, og da merket jeg en utrolig forbedring. Nå har jeg tatt tre behandlinger, og skjemmes ikke lenger over huden min, sier Siv Anita.

- Endelig er det gøy å pynte og sminke seg. Nå sminker jeg for å fremheve, og ikke for å gjemme meg bak sminken. Det er godt å føle seg vel, og ikke være flau over huden i ansiktet. Jeg angrer absolutt ikke på at jeg har brukt såpass stor sum penger på dette. Det var virkelig verdt det. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke har gjort dette tidligere, smiler Siv Anita.

Gode resultater på arr med CO2-laser
- Det å ha kviser og arrete hud er jo helt forferdelig for en persons selvbilde. Da synes jeg det er flott at et par behandlinger kan gjøre så mye for en persons selvfølelse, sier dr. Ragnhild Stuve ved Klinikk Haugesund, som har behandlet Siv Anita. Dr. Stuve har lang erfaring med laserbehandling, og har gode erfaringer med laserpeeling-behandling på arr etter kviser.

- Jeg har hatt veldig god erfaring med laserpeeling på arrete hud. Både på dype og ikke fullt så dype arr. Jeg ser god effekt ofte bare etter en behandling, men dersom arrene er dype, må det flere behandlinger til. Det må gå ca. tre måneder mellom hver behandling slik at huden får tid til å heles ordentlig. Det endelig resultatet etter behandlingen ser du ikke før tre måneder etter behandlingen, legger dr. Stuve til.

Kan bli helt arrfri
- Siv Anita har blitt utrolig fin i huden etter bare tre behandlinger. Vi føler at vi har nådd et mål slik huden hennes ser ut i dag. Dersom huden skulle ha blitt helt glatt, måtte vi ha fortsatt med mange flere behandlinger. Det viktigste er jo ikke at alle skal ha perfekt hud, men at man føler seg komfortabel med den huden og det utseendet man har, sier dr. Stuve.

Men det er slett ikke umulig å få arrete hud helt glatt med laserpeeling.
- Arrete hud kan heles fullstendig med laser, men da må det mange behandlinger til. Akkurat hvor mange varierer fra person til person, og hvor dype arrene er. Ofte regulerer prisen antallet behandlinger pasienter tar, for behandling med laser koster, legger hun til.

På Klinikk Haugesund koster en laser-peelingbehandling for arr 8000 kroner. Prisene varierer fra klinikk til klinikk, men prisene i storbyene er ofte litt høyere. Det er også vanlig at man betaler en litt mindre sum dersom man tar flere behandlinger.

- Selv om laserbehandling koster, føles ofte problemene så store at mange prioriterer å bruke penger på det. Dersom man får en bedre selvtillit og bedre livskvalitet ved å gjøre noe med det man har komplekser for, er det virkelig verdt pengene, legger dr. Stuve til.

 

Mozon.no, 02.05.01

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!