Kvinner velger menn ut fra ansiktet

Mannens ansiktstrekk gir signaler som tolkes av kvinner. Nå kan du se deg selv i speilet og finne ut av om kvinnene velger deg som befrukter eller oppfostrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner velger menn ut fra ansiktet! "" />

Mannens ansiktstrekk gir signaler som tolkes av kvinner. Nå kan du se deg selv i speilet og finne ut av om kvinnene velger deg som befrukter eller oppfostrer.

Av Mattis Koppang

Er du en maskulin type har du sjansen for en kort romanse. Har du mykere former kan du se frem mot et lengre forhold. Det skotske universitetet i St Andrews nord for Edinburgh har gjort tre undersøkelser med samme resultat. Kvinner foretrekker menn med maskuline ansiktstrekk når de er fertile, dagene rundt eggløsningen og når de kun er ute etter et kort forhold. Menn med mer feminine trekk foretrekkes i lengre forhold. 350 kvinner i ulike aldre har deltatt i undersøkelsen som ble gjort i Skottland og i Japan. Professor David Perrett som har ansvaret for studiene på St Andrews mener att kvinnene kan velge mellom 2 strategier.

Kvinnen velger en bra pappa

Den ene er å gå inn i et forhold der barna oppfostres sammen. - da behøver du en mann som investerer i forholdet og ser etter barna. Ett mer feminint ansikt taler for at han vil gjøre det, sier David Perrett.

Den andre måten er å klare seg på egen hånd. - Du kan bruke en mann til å befrukte deg for senere å gå fra han. Da velger du noen som fører et sterkt immunforsvar, videre til sine barn. Det finnes nemlig en teori om at maskuline trekk betyr sterkere immunforsvar, sier David Perrett.

Maskuline trekk:

Firkantet ansikt

Lange og fremtredene øyebryn

Brede kinnbein

Kraftig hake

Feminine trekk:

Rundere former i ansiktet

Fyldige lepper

Store øyne

Liten hake

Liten nese

Kilde: