Kvinner utro på nettet

Flere kvinner bruker nettet til å være utro enn menn. Kvinner finner en elsker på nettet når de kjeder seg i forholdet sitt.

Utroskap kan skje på alle mulige måter, som på en fuktig fest, under en hemningsløs natt på byen, eller gjennom jobbsammenheng. Nå viser en ny dansk studie at kvinner også bruker Internett til å være utro.

10,5 prosent av kvinnene med en brukerprofil på datingstedet love.dk har brukt nettet til å være utro mot partneren sin, skriver Ekstrabladet. For mennene gjelder det kun 6,5 prosent.

Det er love.dk som står bak undersøkelsen, der 2000 kvinner og menn har deltatt.

Den viser også at det er særlig unge kvinner som fristes av de uforpliktende nettflørtene.

Tallene betyr likevel ikke at kvinner er mer utro enn menn, men at Internett er et medium som flere kvinner tiltrekkes av.

Tenner på det de hører
Årsaken til at flere kvinner blir tent av nettflørting enn menn, er fordi de tenner på det de hører, i følge ekspertene.

- Kvinner tenner mer på lyder enn menn. De tenner på det som blir hvisket i øret deres. De tenner også mer på skrevne ord fordi de leser det høyt for seg selv. Menn derimot er mer visuelle og tenner på det de ser, sier sexolog Joan Ørting.

Lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er enig.

- Det er nok slik at kvinner ofte tenner på det de hører, mens menn ofte tenner visuelt, sier han og legger til at undersøkelsen ikke nødvendigvis er representativ for alle kvinner.

Lurer du på om mannen din er utro? Her er fem tips som avslører utro ektemenn.

Ekspertene sier også at kvinner føler seg mer sikre på nettet enn ute på byen. På nettet kan de stille flere spørsmål og prate sammen i rolige omgivelser, før de kaster seg uti det.

Men det er ikke dermed sagt at kvinner planlegger å være utro.

Planlegger ikke utroskap
Selv om kvinner oppretter en brukerprofil på datingsteder behøver ikke det å bety at kvinnen planlegger å være utro.

- Kvinner er ofte ikke bevist på hva de holder på med, bare at de mangler noe i forholdet sitt. Kvinner stiller store krav til partnerskapet sitt. Mangler hun erotikk, nærvær og spenning så henter hun det på nettet, sier Ørting.

Og noen mail frem og tilbake behøver ikke bety at hun hopper i sengen sammen med nettflørten?

Internett brukes også til å spleise par. Nettstedet DoktorDating spleiser søte sykepleiere og kjekke leger.

Skal du på date i kveld? Her er tipsene som holder samtalen i gang.

 

Mozon.no, 26.04.2006