Kvinner tåler smerte best

Når det kommer til ryggsmerter er det best å ikke ta det som en mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner lider oftere i stillhet og fortsetter med sine daglige gjøremål til tross for smerter i ryggen, mens menn sykemelder seg for den minste antydning til ryggplager, viser en ny undersøkelse fra britiske helsemyndigheter.

Undersøkelsen utført av Health and Safety Executive i England, viser at 49 prosent av alle kvinnelige arbeidstakere har slitt med periodiske ryggproblemer. For menn var andelen 40 prosent.

Undersøkelsen som ble gjennomført på 1.000 arbeidstakere og arbeidsgivere viste at kvinnene i gjennomsnitt tok ut 10,4 sykemeldingsdager. De mannlige kollegaene tok derimot ut hele 33 sykedager.

Kvinnene var også flinkere til å holde ryggplagene for seg selv. Rundt 52 prosent av kvinnene oppgav at de snakket om plagene sine. Blant menn derimot var andelen 60 prosent.

Myndighetsorganet med ansvar for helse og sikkerhet i England mener at ryggskader og ryggplager hos kvinner påvirker prestasjonene deres både på jobb og hjemme.

43 prosent av kvinnene med ryggproblemer sa at plagene hadde innvirkning på deres evne til å jobbe. 58 prosent sa også at de ikke kunne trene like mye som de hadde ønsket på grunn av plagene.

Mozon.no, 23.06.2005