- Kvinner saboterer eget sex-liv

Dårlig sex er ikke mannens skyld, mener en amerikansk forfatter. - Ta grep selv, oppfordrer norske sexologer.

Kjeder du deg når du og partneren har sex? Gjør han det for hardt, eller glemmer han klitoris helt når forspillet er over? Da må du slutte å gi ham skylda, og gjøre noe med saken, sier Dr. Anita H. Clayton ifølge nyhetsportalen MSNBC.

I boka "Why she can’t get no satisfaction" hevder hun at kvinner ofte ubevisst saboterer sitt eget sexliv.

Les også: Få sexlysten tilbake

Utforsk deg selv
Bli kjent med deg selv og hva du liker, oppfordrer Clayton. Det er sexolog Åsa Rytter Evensen helt enig i, men hun mener kvinner stiller med en ulempe i forhold til menn.

- Mannen har alt hengende utenpå og kan dermed lettere bli kjent med sin egen kropp. Enkelte kvinner er naturtalenter på å få det bra, mens andre må forske på seg selv, sier hun.

Del hemmelighetene
Ifølge Clayton hjelper det imidlertid lite hvis du behandler de fantastiske oppdagelsene som en hemmelighet. Partneren din må også få vite om dem. Sexolog Gro Isachsen opplever at mange kvinner fortsatt ikke tør fortelle hva som egentlig er god sex for dem og ikke får fram at klitoris er deres største kilde til nytelse.

- Det gjør at mange kvinner kan ha god sex på egenhånd, mens de ser på par-sexen som kjedelig og dårlig, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje kan du få opp dampen på soverommet med en ny stilling? Her er 12 gode forslag:

Vis at du er kåt
Isachsen tror mange kvinner ikke tillater seg å nyte fordi vi fortsatt er preget av historien, hvor vi skulle lide oss gjennom samleiet. Det eneste målet var å bringe slekten videre.

- God sex krever fullstendig overgivelse og å tørre å vise sin egen kåthet, noe som føles ganske skummelt for mange kvinner. En årsak er redselen for å få horestempelet fra mannen de er sammen med, forklarer Isachsen.

Bruk kvinnelist
Cecilie Kjensli, sexpirator og redaktør for nettstedet Cpunktet.no, er helt enig med Clayton i at kvinner selv må ta grep dersom de ønsker mer action mellom lakenene.

- Deilige opplevelser er ikke noe man får, men noe man skaper sammen, påpeker hun.

Kjensli tror likevel moderne norske kvinner er ganske delaktige i sengen. Og det er bare å bruke litt kvinnelist for å få det enda bedre.

- I stedet for å klage, bør man heller bare ta litt styring og vise hva man liker. Stønn høyt og gi ros når mannen treffer. Menn er jo litt som bikkjer, og oppdrar man dem riktig og steller pent med dem, får du en trofast og deilig partner resten av livet.

Tar han deg for gitt? Her kan du teste forholdet: