Kvinner konkurrerer om menn

Hvorfor faller du for akkurat ham? Fordi han er populær hos andre kvinner, mener skotske forskere.

Kvinner konkurrerer om menn
Publisert
Sist oppdatert

Andres oppfatning kan spille inn på hvilke menn kvinner faller for, skal vi tro forskere ved universitet i Aberdeen.

De har nemlig funnet at noen kvinner blir mer tiltrukket av en mann hvis de ser at han blir beundret av andre kvinner.

Har du ikke truffet drømmemannen ennå? Her er 7 tips til uvanlige steder å møte ham :

- Vi tenker vanligvis på tiltrekning som uttrykk for en privat beslutning eller et personlig valg. Men arbeidet vårt viser at menneskers bedømmelse av tiltrekningskraft kan påvirkes av hva andre mennesker mener, sier psykolog Ben Jones, som leder forskerteamet.

Påvirkes
Forskerne fikk 28 unge kvinner til å se på bilder av menn, to om gangen, og siden pekte de ut den mannen som de syntes var mest attraktiv. Senere fikk de se en kort videosekvens der de samme mennenes ansikter ble vist, men da betraktet av en kvinne som enten smilte mot mannen, eller var nøytral. Etter det fikk forsøkspersonene igjen velge blant fotografiene. Da viste det seg at de i betydelig høyere grad foretrakk mannen som kvinnen på filmen foretrakk, skriver svenske Expressen.

Menn som deltok i samme undersøkelse likte derimot ikke menn som var populære hos kvinner. Når en sammenligningsgruppe med menn gikk gjennom samme test syntes de at mennene som fikk kvinnens oppmerksomhet var mindre tiltalende.

Konkurrent
Det overrasker ikke forskerne i det hele tatt. De forklarer det med konkurransefaktoren, nemlig ar andre menns tiltrekningskraft er en trussel i kampen om en partner.
- Hvis jeg for eksempel går til en bar med Brad Pitt, så risikerer jeg å ikke vekke så mye interesse fra kvinnene ettersom han vil kapre oppmerksomheten, sier Ben Jones.

Resultatene av studien er presentert i tidsskriftet The Proceedings of the Royal Society B.

Lignende mønstre har også blitt sett hos ulike dyrearter.

Har du en tendens til å falle for menn som allerede er i et forhold? Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer