Kveld blir dag på Tele2

Surfeabonnementene blir stadig mer kompliserte. Men heldigvis har vi Surfekalkulatoren, hvor nå også Tele2s nye tilbud om kveldstakst hele dagen er tatt inn.

Tele2s ordinære kveldstakst er på 13,5 øre minuttet. Den gjelder fra klokken 15 om ettermiddagen til klokken åtte om morgenen og alle lørdager, søndager og helligdager.

Når telefonkunder i Tele2 nå får tilbud om kveldstakst også i arbeidstiden, uten at denne rabatten koster noe, skulle man tro det bare var å løpe og kjøpe. Men noen haker kan det være også ved dette tilbudet:
Tele2s rabattprogram "Supersurfer", med priser ned til 9,45 øre pr. minutt kan ikke brukes. Du får ikke lov til å ha både døgntakst og Supersurfer.

Det er stadig bruksmønstere, spesielt om du bruker internett mest i helgene og etter klokken 15 på hverdager, hvor et ordinært abonnement i Tele2 samt rabattprogrammet Supersurfer blir billigere enn et gratisabonnement med døgntakst.

Tele2s døgntakst er gratis, men du blir belastet for minst ti kroner måneden. Dette tilsvarer tre sesjoner mot internet á 21 minutter (tre startavgifter á 45 øre pluss 63 minutter á 13,5 øre) i måneden. De aller, aller fleste vil ha så høy internettbruk at dette lønner seg.

Også for de andre

Den store nyheten med Tele2s døgntakst, bortsett fra at den markerer et kvantesprang nedover i prisen, er at dette programmet også kan benyttes av andre enn Tele2s egne abonnenter. Tele2 sine rabattprogrammer har hittil bare kunnet benyttes av selskapets egne kunder på internettaksess. Men nå kan de som surfer via Dagbladet, Telia, Sense eller Domino/X-Stream også benytte forvalg 1502 og få døgntakst - etter at de har registrert seg hos Tele2.

Voksende kompleksitet

Selv om det nye rabattprogrammet til Tele2 i seg selv er enkelt, blir det nå vanskeligere enn før å regne ut billigste kombinasjon av surfeabonnement og tellerskrittleverandør. Det skyldes at brukerne av de "vanlige" gratistilbyderne som Dagbladet og Sense også kan benytte Telenors rabattprogram "Familie & Venner Norge".

Egentlig nekter Telenor internettsurfing via dette rabattprogrammet, som egentlig er beregnet på samtaler mellom vanlige stasjonære telefoner i Norge, men på direkte spørsmål vedgår teleselskapet at det ikke driver noen kontrol med sikte på å utestenge internettbrukere. De tilbydere som har vanlige telefonnumre og som ikke krever at du kjøper tellerskrittene hos dem, vil du kunne surfe til medTelenors rabattprogram.

Kalkulatoren beregner først ordinær pris, så effekten av rabattprogrammer. Det billigste blir så presentert.

Scenarier rundt din internettbruk kan du lage med Surfekalkulatoren. Glem ikke å trykke på knappen "Flere detaljer - som kan skrives ut" nederst på kalkulatoren. Her presenteres beregningene i detalj.