Denne er ikke lenger et hjelpemiddel når du skal levere selvangivelsen, med mindre du kobler opp til internett. Foto: Colourbox.com
Denne er ikke lenger et hjelpemiddel når du skal levere selvangivelsen, med mindre du kobler opp til internett. Foto: Colourbox.comVis mer

Kutter ned på muligheter

Det blir ikke lenger mulig å levere selvangivelsen per sms eller telefon.

Ifølge skatteetaten leverte over 112.000 nordmenn selvangivelsen per sms i fjor, mens 56.000 benyttet seg av telefon. Likevel forsvinner nå ordningen, ifølge Skattebetalerforeningen.

Skatteetaten har avgjort at selvangivelsen enten skal leveres i papirformat eller på internett.

- I fjor var det veldig få som brukte ordningen i forhold til tidligere, og derfor har vi nå valgt å ta bort ordningen, etter at ordningen med leveringsfritak ble innført, forklarer Lise Halvorsen i skatteetaten til DinSide.

I 2007 leverte over 400.000 nordmenn selvangivelsen enten per sms eller telefon.

Den som tier, samtykker

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i skatteetaten Foto: Skatteetaten
Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i skatteetaten Foto: Skatteetaten Vis mer

I fjor ble nemlig ordningen med stille aksept innført. Den innebærte at du ikke trenger å levere selvangivelsen dersom du ikke har endringer i forhold til den forhåndsutfylte selvangivelsen du får tilsendt fra skatteetaten.


Det betyr at du ikke behøver å ta telefonen fatt, så fremt du ikke har endringer til det du får. Av de vel 168.000 som leverte per telefon eller sms, var det bare 1.121 skatteytere som hadde noen endringer. Alle de andre kunne altså like godt ha latt være å sende inn selvangivelsen i fjor, skriver Skattebetalerforeningen.

- Du plikter å levere skattekortet