Kutt tele-regningene med tusenvis av kroner ved å velge riktige abonnementer og leverandører.
Kutt tele-regningene med tusenvis av kroner ved å velge riktige abonnementer og leverandører.Vis mer

Kutt telefonregningen med DinSides kalkulatorer

De fleste kan kutte sine telefonutgifter ved hjelp av få enkle og fremfor alt bortimot kostnadsfrie grep.

La det være sagt med en gang: Det er ikke all slags telefonbruk du kan spare like mye på. Mens det er tusenvis av kroner å hente for den som har et dårlig tilpasset mobiltelefonabonnement og for den som ikke surfer på rett måte, er det kun småpenger å hente på vanlige, innenlandske telefonsamtaler fra stasjonær telefon.

Spar mer enn ti tusen kroner

Her demonstrerer vi hva du kan spare i en del tenkte situasjoner. For å tilpasse det til ditt forbruk klikker du deg bare inn på den aktuelle kalkulatoren og tilpasser den til din situasjon.

Spar hundrelapper ved å velge den billigste telefonleverandøren
La oss si du ringer 10 minutter per dag på dagtid og 30 minutter per dag på kveldstid. Går du fra dyreste til billigste leverandør da, sparer du i løpet av året nesten 600 kroner. Da er dyreste leverandør NetCom. Billigst ringer du med Janco på dagtid, mens du får lavest tellerskrittpris hos Telenor på kveldstid dersom du abonnerer på Familie & Venner Norge. (Det koster 10 kroner i måneden og gir 20 prosent rabatt på kveldstid og helger på samtaler til fast telefon innenlands.)

Vær klar over at det foreløpig kun er enkelte av Jancos kunder som kan bli telefonabonnent hos kabelselskapet. Men det er fortsatt hundrelapper å spare selv for deg som ikke kan bli kunde hos Janco.

Prøv Telefonkalkulatoren og se hva du kan spare.

Spar flere tusen på riktig internettleverandør
Surfer du fra jobben trenger du som regel ikke tenke på hvilken leverandør som er billigst. Men for mange utgjør tellerskritt i tilknytning til internettbruk en stor del av telefonregningen. Tenk deg at du kobler deg til nettet ca. 20 minutter hver dag på dagtid, og 45 minutter hver dag på kveldstid og i helgene. Om du er oppkoblet i snitt 20 minutter hver gang, kan du faktisk spare hele 2.523 kroner i året på å velge den billigste fremfor den dyreste leverandøren. I dette tilfellet blir det billigst å velge abonnement hos Tele2 fremfor det dyreste alternativet som er Telenors FriSurf.

Om Teletopia kommer i gang til høsten som lovet, vil det bli enda litt billigere å velge denne leverandøren. Dette skyldes at du da kan benytte den rabatten hos Telenor som gir deg mest igjen - nemlig Familie & Venner Internett (Teletopia vil ha 810-nummer som node, og kvalifiserer dermed for denne rabattformen), mens du slipper abonnementsavgiften.

Prøv Surfekalkulatoren for å finne hvilket selskap som blir din billigste nettleverandør.

Spar mer enn ti tusen på å bytte mobiltelefonabonnement
Aller mest å hente kan du ha om du bytter til et mer egnet mobiltelefonabonnement. La oss si at du har Telenor Privat i dag. Du ringer ca. 10 minutter per dag mellom 7 og 18, og 10 minutter hver dag mellom 18 og 7 og i helgene. Omkring 20 prosent av samtalene går til ett og samme nummer. Kun 1 prosent av samtalene går til utlandet. Da viser Mobiltelefonkalkulator at du sparer hele 11.390 kroner hvert år på å bytte til NetCom Standardabonnement. Det koster riktignok 150 kroner å bytte fra Telenor til NetCom, men antakeligvis vil du syns det er verdt både den kostnaden og arbeidet med å bytte mobilnummer. Har du kontantkort hos NetCom eller Telenor, og et forbruksmønster som dette, kan du faktisk spare omkring 20.000 kroner på å heller bli fast abonnent.