Kutt strømregningen din

De siste årene har kraftforbruket her i landet satt nye rekorder. Flere husholdninger benytter kun strøm til oppvarming, med det resultatet at forbruket av kraft i Norge er mye høyere enn i land vi kan sammenligne oss med. Da er det godt å vite at du høyst sannsynligvis kan krympe strømregningen din ved hjelp av vår strømkalkulator.

Tidligere var det umulig å bytte strømleverandør. Vi satt der på hver vår haug og kikket misunnelig på folk i nabokommunen som betalte halve prisen av det vi gjorde. Men så ble det endelig mulig å bytte. Og det hørtes vel og bra ut. Men da oppdaget vi at det ikke var så enkelt. Ett selskap skal ha nettleie, et annet skal ha penger for den strømmen du bruker, noen tilbyr lange kontrakter, noen krever fastbeløp og andre reklamerer med ekstra ren strøm. Men hvordan fungerer nå strømmarkedet egentlig, og hvem har den billigste strømmen?

Store forskjeller

Går du inn på vår strømprisliste ser du fort at det er penger å spare på å benytte billigste strømleverandør. Fra billigste til dyreste leverandør er prisforskjellen hele 11,60 øre for hver eneste kWh.

Det er store forskjeller i pris, men la ikke e-verkene lure deg til å tro at det er store forskjeller i andre forhold. Noen e-verk prøver å reklamere med at deres energi er bedre enn andres. Reklameguruen Ingebrikt Steen Jensen skal gjøre Oslo Energi til en merkevare med sterk miljøprofil, proklameres det i siste utgave av Zenith, et faktamagasin for næringslivet utgitt av Oslo Energi Enøk.

Men for denne "rene" strømmen må du betale nesten 24 øre per kWh. Mer enn 4 øre mer enn den billigste leverandøren. Oslo Energi ligger helt nede på delt 19. plass på vår prisliste over strømleverandører. Kan det være sånn at hvert av de 18 andre kraftverkene som er billigere enn Oslo Energi leverer dårligere energi enn Osloselskapet? Neppe! Ikke la kraftselskapene lure deg til å betale mer for en vare på grunn av marginale forskjeller i "strømkvalitet".

Artikkelen fortsetter under annonsen

For at markedet skal fungere og gi deg billigst mulig strøm, må du reagere på de tilpasningene som skjer på prissiden. Dersom pris er viktig for deg, velger du ikke et selskap som pøser ut reklamekroner på å overbevise deg om at de er best dersom de samtidig er dyrere enn andre. Ved å gå til den leverandøren som tilbyr billigst strøm, gir du ditt bidrag til å vise selskapene at det er lave priser de skal konkurrere med, og ikke størrelsen på annonsebudsjettene.

Enkel operasjon

Vi vil hjelpe deg å utnytte markedet til din fordel. Med noen enkle trykk på vår strømkalkulator kan du fort finne ut om du betaler for mye i strøm. Får du strømmen din fra Romerike Energi betaler du 31,30 øre for hver eneste kilowattime du bruker. Det høres kanskje ikke ille ut. Men se hva som skjer dersom du benytter kalkulatoren:

La oss si at Romerike Energi også er nettleverandøren din. Da velger du Romerike Energi i begge feltene, ett for nettleverandør og ett for strømleverandør. Dersom du bruker 25.000 kWh i året betaler du nå over 12.600 kroner dette året for strøm og nettleie. Dette vil du se dersom du taster inn ditt strømforbruk i feltet for kWh. Dersom du ikke vet hvor mye strøm du bruker, kan du taste inn beløpet fra din kvartalsvise strømregning.

Etter at du har gjennomført disse enkle operasjonene taler kalkulatoren sitt tydelige språk: Du kan spare hele 2.600 kroner på årsregningen dersom du bytter til Interkraft Energi.

Et trykk på denne kan spare deg for unødige strømutgifter.

Bytt! Det er såre enkelt

Er du en av dem som lett kan finne andre ting å bruke 2.600 kroner på, bytter du selvfølgelig leverandør. Da er neste spørsmål nærliggende: Hvem er Interkraft Energi, og hvordan kan jeg bytte til denne leverandøren?

Der har vi også gjort det enkelt for deg. Dersom du velger knappen "Bytt leverandør", får du opp et brevformular vi har skrevet ferdig. Det eneste du må fylle inn selv er navn, adresse og målernummer. Deretter skriver du det rett og slett ut på din egen skriver og poster det til den mottakeren vi har satt på brevet.

Og du trenger ikke bekymre deg: Vi har verken mulighet eller interesse av å se hva du gjør og hvem du er. Den informasjonen du legger inn i brevformularet har vi ingen mulighet til å lese.

Så enkelt kan det være å utnytte fordelene med et fritt kraftmarked.