Kutt eller bytt?

Mange begynner både nytt år og nytt skoleår, med å ta en god titt i speilet, i skuffer og skap, og, ikke minst, på kontoutskriften sin. Skulle du ønske lommeboken var litt fetere, er det kanskje på tide å se på de små tingene. Bytt - eller kutt - og spar tusener.


De store grepene

Tidligere i år har vi, i flere omganger presentert noen av de største, økonomiske grepene du kan ta for å bedre dine personlige finanser. Bytte mobilleverandør, internettleverandør, strømleverandør. Finne den billigste banken. Fylle bensintanken på søndager.

Noen små forandringer, mange små kroner blir flere tusen i løpet av et år! Illustrasjon: Per Ervland
Noen små forandringer, mange små kroner blir flere tusen i løpet av et år! Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


Nå har tiden kommet for å ta de små grepene. Som, når alt kommer til alt, viser seg å ikke være så små, allikevel. Du kan nemlig spare ganske mange tusenlapper, ved bare å vise litt disiplin. Vil du ikke kutte ut moroa helt, gir vi billigere alternativer.

Ved å konsekvent bytte ut det dyreste alternativet med det billigste i våre fem eksempler, kan en spare svimlende 25.000 kroner!

Nå er det ikke sikkert du ville gått for det dyreste alternativet - men sjansen er stor for at du også har minst fem vaner du kan endre litt på - slik at også du kan spare tusener!

De små grepene: Kutt eller bytt?

En økonomisk helsesjekk

Selv om du har fulgt med, og funnet de beste løsningene, er det jo alltid slik at markedet endrer seg. Det er ikke sikkert banken som ga deg det mest gunstige lånet ditt for to år siden fremdeles viser seg å være lønnsomt! Her er hele 30 råd for hvordan du får pengene til å løpe inn i lommeboken din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De store grepene: Økonomidoktorens 30 beste tips