<strong> Foto:</strong> Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Kunsten å lykkes i kjærligheten

Er du opphengt i at partneren din ikke er slik du ønsker, kan det fort ende med brudd.

Publisert
Sist oppdatert
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


- Kjærlighet handler for mange om kjøpslåing. Man opplever at man mangler noe i utgangspunktet og så søker man en partner som kan dekke disse behovene, forklarer Marie Minagawa ved Oslo Vibrapatisenter.

Å tilby kjærlighet mot å få dekket sitt behov for trygghet og en opplevelse av å være elsket, er en vanlig byttehandel, ifølge Minagawa.

Når partneren imidlertid ikke oppfyller sin del av "avtalen", føler vi oss sviktet og såret.

- Men i et forhold bør ikke fokuset være at jeg har 50 prosent og du har 50 prosent og til sammen blir vi 100 prosent, sier hun.

Føl deg hel
Minagawa er terapeut i Still Point og Vibrapati. Det betyr at hun jobber med å avdekke de mønstrene som begrenser deg, og å styrke din egenverdi og identifikasjon med din unike kjerne.

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


- Den ultimate måten å lykkes i kjærligheten på, er egentlig å ikke være avhengig av kjærligheten, men heller føle at vi er hele og har alt vi trenger inni oss, mener Minagawa.

De færreste av oss har kommet så langt, men et forhold er en kjempefin arena å oppøve din evne til ubetinget kjærlighet, ifølge terapeuten. Med dette som utgangspunkt vil vi ha en mye mer konstruktiv tilnærming til det å bygge og være i et forhold.

Går i fella
I stedet for å låse oss fast i mønstrene våre, kan vi hjelpe hverandre med å møte dem med forståelse og minne hverandre på at vi er hele, sier Minagawa.

Mange av oss går nemlig i den samme fella: Vi ser ikke partneren vår som han eller hun egentlig er. I stedet henger vi oss opp i at partneren vår ikke er slik vi skulle ønske. Til slutt ender det med at alt låser seg og ofte tar forholdet slutt.

- Kjærligheten handler mer om å tillate, romme, fri vilje, ta ansvar, tilgi og ha tillit til – ikke om å kontrollere. Da først gis det rom for at ting kan blomstre, sier hun.

Gi slipp
- Denne tankegangen høres kanskje litt vanskelig ut for mange. Er det noe alle kan gjøre?

- Jeg har brukt kjempelang tid selv og det er ikke noe man blir ferdig med. Det er mer en livsstil og en holdning til livet, og ikke noe alle vil ta til seg. Men på mange måter søker vi jo alle kjærligheten, så i ulike varianter forholder vi jo oss alle til dette emnet på, sier Minagawa.

Dersom du allerede er i et forhold, har hun en klar oppfatning av hva du bør gjøre.

- En øvelse som er veldig fin, er å gi slipp på forestillingen av partneren din og møte ham eller henne på nytt hver dag. Åpne opp for den personen som faktisk kommer inn døra og ikke minnene du har om personen. Da vil vi tillate vekst i oss selv og i den andre, og vi vil begynne å bevege oss sammen i kjærlighet, sier hun.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer