Kun biblioteket mer pop enn fastlegene

En undersøkelse av hvor fornøyde vi er med offentlige tjenester viser at 60 prosent er fornøyde eller svært fornøyde med fastlegeordningen.

Publisert
Sist oppdatert

Fastlegeordningen blir kun slått av bibliotekene, som nesten 70 prosent er fornøyde eller svært fornøyde med, melder Dagens Medisin. Undersøkelsen er gjort av Norsk respons på oppdrag av Legeforeningen. Tallene ble presentert på landsstyremøtet til Legeforeningen.

I undersøkelsen ble deltagerne bedt om å vurdere offentlige tjenester på en skala fra 1 til 5, der fem er svært fornøyd og 1 er misfornøyd.

Sosialetaten er det tilbudet vi er minst fornøyd med, og trygdeetaten får også pepper i undersøkelsen.

Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen er ikke overrasket over populariteten til fastlegene.

- Fastlegene er en av grunnpilarene i helsetjenesten, som skal følge pasientene over tid. Når så mange uttrykker tilfredshet med fastlegene, viser det at de i stor grad lykkes med å gi pasientene god oppfølging. Fordi primærhelsetjenesten er den delen av helsetjenesten de aller fleste kommer i kontakt med, er det særlig gledelig at pasientene opplever at tjenesten fungerer godt, sier statsråd Ansgar Gabrielsen til Dagens Medisin.

Mozon.no, 26.05.2005

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer