Kun 5 av 50 varer på salg

Bare fem av 50 varer hos elektronikkgiganten Lefdal er billigere nå enn like før jul. Dette viser en gjennomgang av reklamebrosjyrene til selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 5 av 50 varer på salg

  1. Dette er på salg hos Lefdal


Kan selskapene tilby varer på salg, vil de gjerne fortelle deg og meg om det slik at vi tropper opp i butikken for å handle.

Lefdal har altså få priskutt på spesifikke varer å skryte av.

Få kutt

I stedet for reelle prisavslag, lokker Lefdal med andre varer, andre modeller og modeller som likner svært mye på førjulsvarene.

image: Kun 5 av 50 varer på salg


Kun sju av de 50 varene DinSide sjekket, var både å finne i Lefdals reklamebilag i Aftenposten i desember 2003 og nå i januar 2004.

Fem av 50 varer er ikke mer enn 10 prosent. Kun en av 10 varer er altså på salg hos Lefdal i disse salgstider.

To av varene hadde samme pris.

De 43 andre brune- og hvitevarene fant vi kun i reklamebilaget fra januar 2004. Har kjeden satt ned prisene på disse varene, ville de reklamert med det.

Det gjør ikke Lefdal.

Pepper

De store elektronikkjedene har etter å ha fått mye pepper riktignok sluttet å bruke ord som 'januarsalg' i reklamebilag og annonser.

Omfanget av markedsføring i januar er samtidig like stort som før. Folk flest går antagelig ut fra at elektronikkjedene - likhet med for eksempel klesbutikker, som selger ut klær billig for å få plass til nye kolleksjoner - også har januarsalg.

Elektronikkbransjen er storforbrukere av sleske markedsføringstriks.

Prisgaranti på varer som ingen andre har, fiktive før-priser og et vell av såkalte lokkevarer er blant triksene de bruker.

Lokker

Forbrukerrådet i Nordland er særlig opptatt av lokkevarene som skal lure kunder til butikkene.

- Januarsalget i butikkene kan i mange tilfeller derfor være en bløff, sa Magne Berntsen, kontorsjef ved Forbrukerrådet i Nordland, til NRK nylig.

Trond Samuelsen, administrerende direktør i Lefdal, mener selskapets omstridte prisgaranti motbeviser dette.

- Vi gir kunden 150 prosent prisgaranti i 30 dager etter kjøpet. Dette sikrer kunden laveste pris i markedet dersom en konkurrent har lavere priser enn Lefdal. Garantien gjelder også mot oss selv, sier Samuelsen.
Forbrukermyndighetene vurderer i disse dager om prisgarantien er i strid med Markedsføringsloven.

Se alle resultatene fra gjennomgangen av Lefdal-tilbud før og etter jul

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!