Yakkay Smart One hjelm med Tokyo Beige trekk. Pris 998. Du kan også kjøpe flere trekk til hjelmen. Pris på ekstra trekk er 299,-  Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Yakkay Smart One hjelm med Tokyo Beige trekk. Pris 998. Du kan også kjøpe flere trekk til hjelmen. Pris på ekstra trekk er 299,- Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.noVis mer

Kule sykkelhjelmer? Ja de finnes

Du må bare lete litt.

Det er bare å innrømme det: Jeg tilhører den generasjonen som har prist seg lykkelig over at det ikke var noe krav til sykkelhjelm da vi vokste opp; vi syntes ganske enkelt at de fleste så helt håpløse ut når de kom syklende med en hjelm på hodet.

Vel, jeg har lært siden den gang, og har til slutt forstått at en sykkelhjelm også kan være en billig og effektiv livredder, den dagen uhellet er ute.

Heldigvis begynner det nå å komme sykkelhjelmer som ser bra ut, også for deg som ikke har lyst til å se ut som en blek kopi av supermann Thor Hushovd.

Sykkelhjelm.no

Den norske nettbutikken skryter spesielt av Pango-modellen, en sammenleggbar sykkehjelm, til rundt 1.300 kroner. Tanken er selvsagt at denne hjelmen skal være lettere å putte i sekken eller veska, når du har satt fra deg sykkelen.
Hjelmen veier forøvrig 490 gram, og du ser hvordan den brettes sammen i videoen her:


Hjelmene selges både til barn og voksne, blant annet skateboardhjelmer fra Nutcas og hattehjelmene til danske Yakkay: Se bildespesial for eksempler:

Yakkay Tokyo New Jazz, koster 998,- Ekstra trekk koster ca 299 Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Pango, Folding helmet koster 1290 kroner. Fås i hvit og sort, og kan altså brettes sammen slik at den passer i vesken/sekken din. Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Yakkay Paris Red, 998 kroner. Ekstra trekk kan kjøpes, til ca 299 Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Yakkay Smart One hjelm med Tokyo Beige trekk. Pris 998. Du kan også kjøpe flere trekk til hjelmen. Pris på ekstra trekk er 299,- Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Vår favoritt, Watermelon koster 699, men er akkurat nå utsolgt - dessverre. Foto: Produktbilder - Sykkelhjelm.no
Union Jack, pris 699,- Foto: Produktbilder: Sykkelhjelm.no
Barnehjelm fra Nutcase: Little Nutty, pris 699,- Foto: Produktbilder: Sykkelhjelm.no


Sykkelpikene.no

Selv om Sykkelpikene.no etter navnet å dømme høres ut til å ha spesialisert seg på kvinnelige syklister, selger de flere av de samme modellene som Sykkelhjelm.no, og det både til menn og barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her du får du i tillegg hjelmer fra blant annet Sawako Furono og Triple, men de mest kreative er definitivt hjelmene fra hattesalongen. Se bildespesial for priseksempler. Spesielt interesserte bør også merke seg det gode utvalget i sykkeltrekk, sykkelvesker og sykkelkurver.

Foto: Skjermdump fra Sykkelpikene.no
Foto: Skjermdump fra Sykkelpikene.no
Foto: Skjermdump fra Sykkelpikene.no
Foto: Skjermdump fra Sykkelpikene.no
Foto: Skjermdump fra Sykkelpikene.no


Kilde: Pressemelding Sykkelhjelm.no, Sykkelpikene.no og TryggTrafikk.