Kryssord sunt for gamle

Hjernetrim som kryssord og sudoku kan forsinke svekkelsen av mentale evner hos eldre, melder Tidsskrift for Norsk Psykologforening.

Publisert
Sist oppdatert

Tidsskriftet siterer professor Ken Gilhooly fra Universitetet i Hertfordshire som har studert sammenhengen mellom kognitiv funksjon og mentalt, fysisk og sosialt aktivitetsnivå hos eldre, ifølge NTB.

145 personer mellom 70 og 91 år deltok i studien.

De som tok del i mentalt stimulerende aktiviteter, viste høyere kognitive evner, selv etter at resultatene ble justert for alder, kjønn, helse og sosioøkonomisk status. På den andre siden virket det som om det å delta i sosiale eller fysiske aktiviteter ikke gir en tilsvarende gevinst, skriver psykologitidsskriftet.

God alderdom
Mental trening er like viktig som fysisk bevegelse. I alle fall om du har planer om å nå alderdommen med mentale evner i behold.

Professor Ian Robertson ved Trinity College i Irland forsker på den menneskelige hjernen og er overbevist om at det er mulig å trene opp en god mental kapasitet.

- Vi blir stadig sunnere og lever stadig lengre. Den største trusselen mot en lang og lykkelig alderdom er muligheten til å kunne fungere godt mentalt, sier Robertson til avisen The Scotsman.

Han har skrevet boken "Stay Sharp With The Mind Doctor" hvor han forteller hva som skal til for å holde hjernen i god form.

Nyere forskning visser at enkle Sodoku-spill kan gjøre deg smartere i en fei.

 

Mozon.no,05.05.2006

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer