Krymp telefonregningen

Tele2 garanterer markedets laveste priser på telefoni. Telenor svarer med å tilby samme priser som Tele2. Priskrigen på telefoni er i gang, og nok en gang er det du som er vinneren.

Krymp telefonregningen

  1. Store forskjeller til utlandet

Bryt med Telenor og spar penger. En sammenligning av prisene fra de ulike teleoperatørene viser at Telenor ikke tilbyr den rimeligste samtalen til verken fasttelefon i Norge, mobiltelefon eller på utenlandssamtaler. Ønsker du å ringe med den rimeligste leverandøren krever det at du følger godt med, for det går ikke lang tid mellom hver gang prisene endres.

Priskrig

- Etter at telemonopolet ble oppløst i 1998, er prisene på telefoni redusert med nesten 90 prosent, sier Ove Narvesen, Informasjonssjef i Tele2. Spesielt markant har prisene stupt siden Tele2 kom med sin prisgaranti i sommer.

Tele2 garanterer sine kunder at de skal ha bedre betingeleser enn Telenor. Samtidig har Telenor gått ut og lovet sine kunder det de kaller konkurransedyktige priser. Resultatet er et ustabilt marked, hvor verken Tele2 eller Telenor ønsker å krype til korset og gå tilbake på sine garantier. Resultatet er at prisene presses nedover. Dette har toppet seg de siste ukene med nesten daglige prisreduksjoner og sterke markedsføringstiltak fra begge sider.

Priser fra fasttelefon i Norge
 Fasttelefon
08-17
Fasttelefon
17-08
NetcomTelenorStartavgift
Privatel16 øre13 øre140 øre140 øre44 øre
Telepool18,5 øre12,3 øre1,15 øre1,15 øre44 øre
Teleman21 øre13 øre140 øre140 øre44 øre
Tele221,5 øre13,5 øre139 øre139 øre48 øre
Telenor22 øre14 øre187 øre140 øre49 øre
Enitel22 øre14 øre140 øre140 øre49 øre
Rabattordninger vil innfluere på den endelige prisen du betaler

Tre konkurrenter

Telemarkedet i Norge er dominert av tre aktører. Telenor er giganten, men de har sterke utfordrere i Tele2 og Enitel som de siste årene har vokst kraftig. Mange hestehoder bak disse tre kommer en rekke mindre operatører som tilbyr rimelig telefoni over fastnettet sammen med telekort som brukes i telefonautomater. Dette er aktører som Teleman og Privatel, aktører som i følge de store selskapene ikke har noe effekt på konkurransesituasjonen i telefonimarkedet, og som flere av selskapene ikke engang var klar over eksisterte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor har bygd ut og eier telenettet i Norge. Dette betyr at Tele2 må betale en leie til Telenor for hver samtale som de sender over nettet deres, såkalt samtraffikk avgift. I tillegg til at du må betale en abonnementsavgift til Telenor, selv om du er Tele2- eller Enitel-kunde og kun ringer gjennom dem.

- Allerede neste år vil vi tilby et helhetlig kundeforhold til Tele2, der du ikke lenger trenger å betale abonnementsavgift til Telenor, sier Ove Narvesen.

Han tror det vil føre til at enda flere vil velge bort Telenor, ettersom telekunder er opptatt av enkle og praktiske løsninger.

Fast forvalg

Krymp telefonregningen


Hvis du ønsker å benytte deg av tilbudene som de andre teleselskapene har, må du først tegne en avtale med dem. Alt du trenger å gjøre er å kontakte selskapet, så vil de sende deg papirer i posten, og etter en ukes tid vil du kunne benytte deg av tjenestene deres. Du har da muligheten til å veksle mellom teleoperatørene ved å taste en firesifret kode foran hver telefonsamtale, dette kalles forvalg.

Slike avtaler om å kunne benytte deg av andre teleoperatører er gratis. Dette betyr at du kan spare penger på å velge de til enhver tid billigste operatørene.
I utgangspunktet ligger Telenor inne som den operatøren som benyttes, hvis ikke slik forvalg velges. Hvis du ikke ønsker å taste inn forvalget foran hver samtale, har du også muligheten til å legge inn for eksempel Tele2 og Enitel som fast forvalg. Du vil da automatisk benytte deres telenett hver gang du ringer.

Gratis lørdag

En av kampanjene som herjer for tiden er Tele2 sine gratis lørdager. Frem til lille julaften kan du ringe gratis mellom fasttelefoner i Norge. Du slipper unna både startavgift og teleskritt, men i gjengjeld kreves det at du har installert Tele2 som fast forvalg på telefonen din. Du ringer ikke gratis til mobiltelefon, og heller ikke internettoppkoplingen får du gratis.

- I løpet av noen år vil vi trolig ikke lenger bruke tellerskritt, sier Ove Narvesen.

Han tror at dagens system for avregning av telefonsamtaler vil bli erstattet med en fastavgift per samtale.

Selv om priskrigen som raser på telefonimarkedet ikke er helt av samme kaliber, som da bensinkrigen raste på sitt verste for noen år siden, er det fremdeles en slant å tjene for deg og meg. Ringer du til teleoperatørene og skaffer deg et abonnement, noe som altså er helt gratis, har du valgfriheten til hele tiden å benytte deg av de rimeligste ringetakstene. Spesielt er det mye penger å spare på å bruke andre teleoperatører enn Telenor på utenlandssamtaler, men også på telefoni i Norge kan en bevisst forbruker spare mye penger på å velge rimeligste løsning.

Få bedre kontroll med telefonregningen din
Alle synes vel at telefonrengningen alltid blir litt høyere enn de skulle ønske. Med DinSides Telefonkalkulator kan du finne ut hvor mye samtalen koster deg. Og følger du med på Teleskolen vil du hele tiden kunne holde deg oppdatert på nye tilbud, priser og andre interessante artikler fra telemarkedet.

Andre aktuelle artikler fra DinSide:
-Et hett lite nummer
-Telenor somler-du betaler
-Sleske 180 triks