Krummerik

Skjev penis behandles med et enkelt kirurgisk inngrep. Les mer!

Skjev penis (krummerik)
Skjev penis er krumming av penis ved ereksjon, og dette er ganske vanlig blandt gutter og menn. Den skjeve penisen kan føre til at samleie kan bli smertefullt og/eller vanskelig å gjennomføre. Noen kan ha smertefulle knuter i svamplegemene i penis, men de fleste med skjev penis er likevel ikke vesentlig plaget ved samleie.

Hva er årsaken til skjev penis?
Tilstanden med skjev penis kan være medfødt. Hos andre kan tilstanden skyldes bindevevsknuter i svamplegemene. Dette fører til arrdannelser og noe skrumping av vev, slik at penis blir skjevstilt. Dersom tilstanden er så plagsom at det er behov for behandling, vil du bli henvist til en spesialist i urinveiskirurgi. Legen vil undersøke penis i erigert tilstand, vanligvis etter innsprøyting av ereksjonsfremmende stoffer i svamplegemene.

Behandling
Kirurgi er eneste effektive behandling. Ved medfødt skjev penis blir tre av fire bra etter behandling. Er årsaken bindevevsknuter, blir halvparten bra etter behandling. Denne tilstandene kan i enkelte tilfeller også gå tilbake av seg selv etter fem til ti år.
Tilstanden er ufarlig.

(Kilde: Norsk Elektronisk Legeleksikon.)

Mozon.no