Nordea er en av bankene som tilbyr kort både med og uten bilde. Foto: Nordea
Nordea er en av bankene som tilbyr kort både med og uten bilde. Foto: NordeaVis mer

Krever at du kommer og tar bilde

Noen banker gir deg ikke lov til å forbli sittende i godstolen mens du bytter bank.

Både bankene og regjerningen i sammarbeid med Finansportalen.no lover at det skal være både lett og raskt å bytte bank, du skal kunne gjøre det fra din egen stue.

Men - i en del banker er du faktisk nødt til å bevege deg opp av godstolen og ned til bankfilialen, for å ta et skarve bilde. Men hvorfor kan du ikke bare sende et nytt bilde over på mail, ville ikke dette være mye lettere? Og hva med det gamle bildet ditt fra forrige bank, kan ikke bankpersonalet sende det sammen med all annen informasjon av deg som blir sendt over til neste bank?

Du må møte opp fysisk

Hva synes du?

Er det tungvint og måtte dra til banken for å ta bilde? (Avsluttet)
Nei, det er jo gode grunner til det.(55%)
Ja, det er håpløst gammeldags.(36%)
Samme for meg, det får være opp til banken.(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

- Ja, alle må møte opp selv for å legitimere seg. Vi er ansvarlige for at bildet er riktig. Vi trenger også din underskrift. Derfor kan heller ikke din gamle bank sende over det gamle bildet ditt på mail, sier Nicolay Brusgaard, informasjonssjef i DnBNOR til DinSide.


Ny tjeneste klar i dag

Kan du ta med ditt eget bilde til banken?
- Nei, vi må ta bildet av deg i våre bankkontorer med våre kameraer. Bildet går elektronisk rett over til vår kortprodusent.

Kan du velge selv om du vil ha bilde på bankkortet ditt?
- Nei, alle våre bankkort har bilder. De fleste vil bruke bankkortet som legitimasjon.

Betaler 50.000 for mye?

Her slipper du å møte opp

Det er flere banker som tilbyr bankkort uten bilde, som for eksempel Skandiabanken og Bank Norwegian.

- Vi har valgt og ikke ha bilde på bankkortene våre fordi vi ikke har filialer. Det er umulig å sende bilde over mail fordi det skal vertifiseres at det er riktig person som bestiller et bankkort. Det kan være veldig lett å forfalske et bankkort hvis du sender bilde over mail, sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken.

Legitimasjonen på bankkortet er uansett ikke godkjent om du drar utenlands. Du er nødt til å vise pass.

- Det er faktisk veldig uvanlig å ha bilde på bankkort utenfor Norge. Jeg tror det ble innført i forbindelse med sjekkhefter for mange år siden, sier han.

Nordea er en av bankene som tilbyr bankkort både med og uten bilde.

12 bud til bedre økonomi.

Hvordan bytter du bank?

Et tips er å bruke barometrene i Finansportalen.no for å finne den banken som kan gi deg det beste tilbudet på de finansielle produktene og tjenestene du er interessert i.

Når du finner banken som passer for deg, går du via dens nettsider og følger den informasjonen og veiledningen som banken har lagt ut der.

For at den nye banken skal kunne hjelpe deg med å flytte eller innfri, avtaler du har med din gamle bank, må du gi den nye banken fullmakt til dette.

Ikke gi opplysninger som ditt fødselsnummer, inntekter, gjeld og så videre før du er i direkte kontakt med banken, dette er av hensyn til sikkerhet og personvern. I tillegg vil banken eventuelt be deg om dokumentasjon, når det er nødvendig for at banken skal kunne ferdigbehandle din henvendelse.