Krev din rett på julebordet

Du er slett ikke uten rettigheter på restaurant eller julebord. I verste fall kan du ta din hatt og gå - uten å betale.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Julebords- og restaurantfesten handler ikke bare om mat. I tillegg til kulinarisk nytelse betaler du også for servicen og atmosfæren. Derfor har du muligheten til å klage også på dette.

Enklere å klage før jul

Krev din rett på julebordet

I restaurantbransjen er førjulstida en lykkelig tid. Omsetningen stiger i takt med de mange julebordene.

- Faktisk svir vi av mellom en og en halv og to milliarder kroner i november og desember hvert år - på julebord alene. For mange restauranter utgjør dette en stor andel av årsomsetningen, sier fagsjef Bjørn Ketilsson i Reiselivsbedriftenes Landsforening.

- Betjeningen legger seg derfor ekstra i selen i disse månedene. De vil jo at gjestene kommer tilbake neste år. Mister de en bedriftskunde, går de glipp av tusenvis av kroner i inntekter, sier Ketilsson.

Restaurantene er med andre ord særlig avhengig av deg i førjulstida. Du kan stille noe større krav og enklere få gjennomslag for eventuelle klager.

Sedvane

Nytter det ikke å klage til betjeningen eller restaurantledelsen, kan du kontakte forbrukerkontoret i området.

I det norske lovverket er ingen lover som regulerer slike ting direkte. Mye handler derfor om praksis og sedvane i restaurantbransjen.

Vi har sett på hvilke rettigheter du i praksis har ved restaurantbordene og julebuffetene. Klikk på linkene øverst til høyre i artikkelen for å lese mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen