Krem, gélé og skum

Smør på - la virke i noen minutter - dusj eller skrap vekk. Bruksanvisningen på de forskjellige hårfjerningskremene, geléene og skummet kan lett forveksles med Jif Universal.


Universalmiddel?

Prinsippet er ihvertfall det samme. Du smører massen over huden, venter så lenge som det er angitt på pakken, og så skraper/skyller/vasker du håret av. Disse metodene blir sjelden utført i salonger, men er beregnet på gjør-det-selv.

Håret blir etset vekk, men det er bare på overflaten det forsvinner, hårroten blir værende. Det vil imidlertid vare lenger enn barberingen, og håret vil føles mykere når det vokser ut, siden du unngår de skarpe stubbene. Du kan bruke kremen uansett hårlengde, så du trenger hverken spare hår - eller klippe det ned før du påfører produktet.

Krem, skum eller gelé. Det er mange alternativer - her er noen av dem - fra et av de mest vanlige merkene i Norge: Veet.
Krem, skum eller gelé. Det er mange alternativer - her er noen av dem - fra et av de mest vanlige merkene i Norge: Veet. Vis mer


Om du bruker krem, gelé eller skum er ofte en smakssak, men har du sensitiv hud er det ofte ekstra milde produkter å få kjøpt. I tillegg er det lurt å se om produktet du velger er laget for et spesielt område på kroppen. Den sarte huden rundt bikinilinjen og under armene har spesielt godt av en mild variant.

Noen av produktene skal påføres med en applikator (som følger med i esken) - andre skal fjernes med en. Og som hovedregel gjelder: Les bruksanvisningen nøye, da får du best resultat.

Dette er nok den hårfjerningsmetoden flest vil reagere på. Så her anbefaler vi spesielt å smøre produktet over et lite område for å sjekke om huden din tåler det, minst 48 timer før du planlegger å bruke det på større områder.

Varighet: 3 - 7 dager
Smertefaktor: Lav. Kan svi litt, men da er du nok allergisk og bør ikke bruke produktet.
Pris: En tube eller boks koster fra cirka 70 kroner. Hvor lenge tuben varer, kommer an på hvor store deler av kroppen du vil bruke kremen på - men om du bare bruker på legger og bikinilinjen, burde det klare seg med et par tuber i løpet av sommsesongen.